Lajmet | ABGJ

Lajmet


5

14

Jun

Sot u zhvillua takimi i radhës i Grupi për Siguri dhe Gjini  (GSGJ), ku anëtarët prezantuan punën e tyre aktuale dhe të ardhshme në fushën e barazisë gjinore

Në këtë takim të rëndësishëm të Grupi për Siguri dhe Gjini  (GSGJ) , të udhëhequr nga Edi Gusia, Zv. Drejtor i Agjencisë për Barazi Gjinore (ABGJ), dhe Vlora Nushi nga ...

Lexo më shumë
5

10

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Policinë e Kosovës ka zhvilluar punëtorin  në Komunën e Prizrenit

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Policinë e Kosovës ka zhvilluar punëtorin  në Komunën e Prizrenit, për të adresuar Konventën e Stambollit dhe ndryshimet në Ligjin pë...

Lexo më shumë
5

31

May

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM me iniciativë të Zyrtarës për Barazi Gjinore në Komunën e Fushë Kosovës znj. Lindita Dervisholli ka mbështetur mbajtjen e punëtorisë për Buxhetimin e Pëgjegjshëm Gjinor.

Në këtë punëtori ishin prezent zyrtar nga Komuna e Fushë Kosovës të cilët u njoftuan për rëndesinë e BPGJ, për integrimin e përspektivës gjinore në t&...

Lexo më shumë
5

22

May

U mbajt konferenca “ Mbyllja e Hendekut Gjinor në Kosovë”

Kjo konferencë u oranizua nga Universiteti i Prishtinës/ Fakulteti Ekonomik në bashkëpunim me Agjencinë për Barazi Gjinore/ZKM dhe në mbështetje të Un Women. Konferenca ka sjell së bashku studiues/e, politikëbër&...

Lexo më shumë
5

17

May

Sot është mbajt tryezë diskutimi për promovimin e librit “Hyrje e Avancuar në Ekonomiksin Feminist”, i autores Joyce P. Jacobsen, i përkthyer në gjuhën shqipe

Përkthimi i këtij libri dhe tryeza promovuese është pjesë e marrëveshjes së bashkëpunimit në mes të Agjencisë për Barazi Gjinore/ZKM dhe UP/Fakultetit Ekonomik në funksion të promovimit të ...

Lexo më shumë
5

3

May

Në kuadër te zbatimit të Projektit ‘Instrumenti për Barazi Gjinore në Kosovë’ – GEF i financuar nga Bashkimi Evropian, Agjencia për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit, me mbështetje të partnerit zbatues UN Women, janë ...

Lexo më shumë
5

30

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka mbajt takimin e parë njoftues me Grupin punues për plotësimin dhe ndryshimin e Procedurave Standarde të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në fami

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka mbajt takimin e parë njoftues me Grupin punues për plotësimin dhe ndryshimin e Procedurave Standarde të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në familje, dhuna ndaj grave dhe dhuna në baza gjinore.

Lexo më shumë
5

26

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka mbajt takimin e radhes me Zyrtar/e për Barazi Gjinore të nivelit qendror dhe lokal

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka mbajt takimin e radhes me Zyrtar/e për Barazi Gjinore të nivelit qendror dhe lokal, ku u diskutua mbledhja e te dhënave për vlerësimin final të Planit të Veprimit të ...

Lexo më shumë
5

26

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Policinë e Kosovës sot janë duke mbajt sesion informues lidhur me Konventën e Stambollit

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Policinë e Kosovës sot janë duke mbajt sesion informues lidhur me Konventën e Stambollit dhe ndryshimet në Ligjin për parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna në familje, dhuna ndaj ...

Lexo më shumë
5

23

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Policinë e Kosovës sot janë duke mbajt sesion informues lidhur me Konventën e Stambollit

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Policinë e Kosovës sot janë duke mbajt sesion informues lidhur me Konventën e Stambollit dhe ndryshimet në Ligjin për parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna në familje, dhuna ndaj ...

Lexo më shumë
5

22

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore dhe Ministria e Financave Punës dhe Transfereve mbajtën punëtorinë e dytë të grupit punues institucional për hartimin e Buxhetimit të Pëgjegjshëm Gjinor

Agjencia për Barazi Gjinore dhe Ministria e Financave Punës dhe Transfereve mbajtën punëtorinë e dytë të grupit punues institucional për hartimin e Buxhetimit të Pëgjegjshëm Gjinor. Ky proces pune do të ...

Lexo më shumë
5

8

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore, në kuadër të Zyrës së Kryeministrit , në përputhje me mandatin e saj, si dhe Programin e Kosovës për Barazi Gjinore, sot ka organizuar një takim me rastin e shënimit të 8 Marsit - Dita Ndërkombëtare e Grave

Dita Ndërkombëtare e Grave është një ditë e shënuar globalisht, e dedikuar për të njohur dhe për ta vlerësuar qëndrueshmërinë dhe  kontributet e grave në mbar&...

Lexo më shumë
5

9

Feb

UN Women dhe ABGJ organizuan punëtorinë dyditore për të Forcuar Bashkëpunimin në Avancimin e Barazisë Gjinore në Kosovë

Zyra e UN Women në Kosovë dhe Agjencia për Barazi Gjinore (ABGJ) organizuan punëtorin bashkëpunuese dy ditore me qëllim koordinimin të përpjekjeve drejt një misioni të përbashkët pë...

Lexo më shumë
5

11

Dec

Agjencia për Barazi Gjinore (ABGJ), në kuadër të Zyrës së Kryeministrit, në bashkëpunim me UNIVERSITETIT E PRISHTINËS “HASAN PRISHTINA sot lansuan  PLANIN e VEPRIMIT PËR BARAZI GJINORE 2023/4-2025/6  të ...

Lexo më shumë
5

25

Nov

Me rastin e shënimit të 25 Nëntorit Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore,  ka filluar  fushatën e 16 Ditëve të Aktivizmit ...

Lexo më shumë
5

24

Nov

Agjencia për Barazi Gjinor/ZKM sot ka mbajt punëtorin e radhës, me grupin punes për rishikimin e Planit të Veprimit të PKBGJ për vitin 2024-2026. Kjo punëtori mbështetet me asistencë teknike nga Un ...

Lexo më shumë
5

22

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike, në koordinim me Zyrtaren për Barazi Gjinore në komunën e Prizrenit dhe me mbështetje të asistencë...

Lexo më shumë
5

13

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore sot dhe nesër do të mbajë trajnim me Policinë e Kosovës, rreth përgjegjësive të tyre që janë të parapara në Procedurat Standarde të Veprimit, konkretisht me patrullat ...

Lexo më shumë
5

10

Nov

  Agjencia për Barazi Gjinore (ABGJ), në kuadër të Zyrës së Kryeministrit, në bashkëpunim me Qendrën Kosovare për Studime Gjinore (QKSGJ), sot organizuan takimin e rregullt konsultativ vjetor të nivelit të lart&...

Lexo më shumë
5

8

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike, në koordinim me Zyrtaren për Barazi Gjinore në komunën e Skënderajt dhe me mbështetje të ...

Lexo më shumë
5

6

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike, dhe me mbështetje të asistencës teknike të Un Women sot ka mbajt trajnim një ditorë për &...

Lexo më shumë
5

3

Nov

Zv.Drejtoresha  e ABGJ-së mirëpriti në takim zt Mark Vander Vort, Shef i Operacioneve të Peace Corps për Evropën. Mediteranin dhe Azinë, si dhe znj. Carolyne Siganda, Drejtoreshe e Zyrës se Peace Corps në Kosovë. ...

Lexo më shumë
5

3

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike, në koordinim me Zyrtaren për Barazi Gjinore në Komunën e Dragashit adhe me mbështetje të asistencë...

Lexo më shumë
5

2

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike, në koordinim me Zyrtaren për Barazi Gjinore në Komunën e Obiliqit dhe me mbështetje të asistencë...

Lexo më shumë
5

30

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike, në koordinim me Zyrtaren për Barazi Gjinore në komunën e Deçanit dhe me mbështetje të ...

Lexo më shumë
5

30

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike, në koordinim me Zyrtaren për Barazi Gjinore në komunën e Klinës dhe me mbështetje të ...

Lexo më shumë
5

19

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore sot dhe nesër do të mbajë trajnim me Policinë e Kosovës, rreth përgjegjësive të tyre që janë të parapara në Procedurat Standarde të Veprimit, konkretisht me patrullat ...

Lexo më shumë
5

17

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit sot ka mbajt punëtorinë “ ‘Integrimi Gjinor në Integrimin në BE Agjencia për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit sot ka mbajt punëtorinë “ ‘Integrimi Gjinor në Integrimin n&...

Lexo më shumë
5

13

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM ka mbajt takimin e radhës me Zyrtare për Barazi Gjinore në Nivelin Lokale

Në këtë takim Zv. Drejtore Ekzekutive nga Agjencia për Barazi Gjinore prezantoj  punën dhe planet e punës të ABGJ ,derisa me Zyrtaret u diskutua  mbi pozitën e ZBGJ lidhur me ...

Lexo më shumë
5

10

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore sot dhe nesër do të mbajë trajnim me Policinë e Kosovës, rreth përgjegjësive të tyre që janë të parapara në Procedurat Standarde të Veprimit, konkretisht me patrullat ...

Lexo më shumë
5

4

Oct

Komitetit i Rrjetit për Fuqizimin e Grave në Pozita Vendimmarrëse në Sektorin Publik sot ka mbajt takimin e parë me gra udhëheqëse nga të gjitha Institucionet e Republikës së Kosovës

Qëllimi kësaj punëtorie ishte te identifikoj pengesat që mbajnë larg gratë nga vendimmarrja, te mbështes pjesëmarrjen e tyre, duke ndarë eksperiencat, sfidat dhe përvojat e grave qe tani me janë ne pozita vendimmarr&...

Lexo më shumë
5

2

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të muajit Tetor, Muaj i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit ka ndiçuar ndërtesën e Qeverisë së Rapublikës së Kosovës ...

Lexo më shumë
5

2

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore sot dhe nesër do të mbajë trajnim me Policinë e Kosovës, rreth përgjegjësive të tyre që janë të parapara në Procedurat Standarde të Veprimit, konkretisht me patrullat ...

Lexo më shumë
5

2

Oct

TETORI - MUAJI I NDËRGJEGJËSIMIT PËR KANCERIN E GJIRIT Tetori, në të gjithë botën është muaji i ndërgjegjësimit për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit. Muaji ...

Lexo më shumë
5

27

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore është duke mbajt trajnim në Komunën e Lipjanit me Anëtaret e Mekanizmit Koordinues për Mbrojtje nga Dhuna në Familje, për Procedurat Standarde të Veprimit. Trajnimi po e ndjekin 25 persona

Lexo më shumë
5

26

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore ka mbajt trajnim në Komunën e Vushtrrisë me Anëtaret e Mekanizmit Koordinues për Mbrojtje nga Dhuna në Familje, për Procedurat Standarde të Veprimit. Në hapje të takimit ka marr pjes&...

Lexo më shumë
5

22

Sep

I mbështetur nga Agjencia për Barazi Gjinore/ Zyra e Kryeministrit dhe UN Women Kosovo , Universiteti i Prishtinës ka hartuar Planin e Veprimit për Barazi Gjinore 2023/24-2025/26 Në përputhje me Statutin e universitetit dhe detyrimet tona ligjore sipas Ligjit p&...

Lexo më shumë
5

21

Sep

Me mbështjen  nga USAID, Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, Ambasada e Kanadasë në Kroaci dhe Kosovë, dhe Agjencia për Barazi Gjinore  u mbyllë edicioni i Javës së Gruas (WoW)! Më shum&...

Lexo më shumë
5

12

Sep

Me iniciativë te Institutit Kombëtar Demokratik dhe në bashkëpunim me Agjencinë për Barazi Gjinore/ZKM me mbështetje të Agjencisë së Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) dhe Agjencia ...

Lexo më shumë
5

6

Sep

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore për tri ditë radhazi prej date 03 deri me 07 shtator, kanë marr pjesë në punëtorinë e organizuar nga Agjencia për Barazi Gjinore Suedeze në Goteborg të Suedisë

UD Drejtoresha Ekzekutive e ABGJ Edi Gusia ka prezantua kornizën ligjore, mekanizmat institucional dhe te arriturat e Qeverisë në agjendën e barazisë gjinore. Ajo gjatë vizitës përmendi të arriturat e Kosovës në avancimin e ...

Lexo më shumë
5

22

Jun

Agjencia për Barazi Gjinor/ZKM për dy ditë  radhazi kanë mbajtur  punëtorinë me grupin punues për rishikimin e Planit të Veprimit të Programit të Kosovës për Barazi Gjinore, për vitin 2023-2025

Agjencia për Barazi Gjinor/ZKM për dy ditë  radhazi kanë mbajtur  punëtorinë me grupin punues për rishikimin e Planit të Veprimit të Programit të Kosovës për Barazi Gjinore, p&...

Lexo më shumë
5

13

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike, në koordinim me Zyrtarin për Barazi Gjinore në Komunën e Lipjanit , dhe me mbështetje të asistencë...

Lexo më shumë
5

10

Jun

Me ftesë të Departamentit të Shtetit të SHBA-së, përmes Programit Ndërkombëtar të Vizitorëve për Lidership (International Visitor Leadership Program IVLP) në Uashington DC, një grup i përfaqësueseve t&...

Lexo më shumë
5

6

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike, në koordinim me Zyrtaren për Barazi Gjinore në Komunën e Vitisë , dhe me mbështetje të asistenc&...

Lexo më shumë
5

1

Jun

Me rastin shenimit të ditës ndërkombëtare të fëmijëve, Qendra Kosovare për Studime Gjinore se bashku me fëmijët e SHML “Sami Frasheri” në Prishtinë u takua me përfaqësues të  Agjencia për Barazi Gjinore/ Zyra e Kryeministrit

Me rastin shenimit të ditës ndërkombëtare të fëmijëve, Qendra Kosovare për Studime Gjinore se bashku me fëmijët e SHML “Sami Frasheri” në Prishtinë u takua me pë...

Lexo më shumë
5

24

May

Agjencia për Barazi Gjinore/ ZKM në bashkëpunim me Agjencinë për Barazi Gjinore Suedeze janë duke mbajt punëtori dy ditore me Zyrtaret për Barazi Gjinore në nivelin qendror. Kjo punëtori realizohet me synim të ...

Lexo më shumë
5

19

May

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike, në koordinim me ZBGJ në Ministri të lnfrastrukturës dhe me mbështetje të asistencës teknike të ...

Lexo më shumë
5

18

May

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike, në koordinim me ZBGJ në komunën e Dranasit dhe me mbështetje të asistencës teknike të UN ...

Lexo më shumë
5

17

May

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike, në koordinim me Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, dhe me mbështetje të asistencës teknike të ...

Lexo më shumë
5

27

Apr

Agjencia për Barazi Gjinor/ZKM me date 27 dhe sot  me  28 Prill, po  mban punëtori  me grupin punes për rishikimin e Planit të Veprimit të PKBGJ për vitin 2023-2025, si dhe prezantimi i metodologjisë ...

Lexo më shumë
5

26

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike, në koordinim me Ministrinë e Drejtësisë, dhe me mbështetje të asistencës teknike të Un Women ...

Lexo më shumë
5

13

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore/ Zyra e Kryeministrit sot ka mbajtur takimin e parë me Grupin punues për rishikimin e Planit të veprimit për periudhen e mbetur të zbatimit të Programit të Kosovës për Barazi Gjinore për vitin 2023-2025

Agjencia për Barazi Gjinore/ Zyra e Kryeministrit sot ka mbajtur takimin e parë me Grupin punues për rishikimin e Planit të veprimit për periudhen e mbetur të zbatimit të Programit të Kosovës për Barazi Gjinore ...

Lexo më shumë
5

28

Mar

ABGJ merr pjesë në konferencën ndërkombëtare me ftesë të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Sllovenisë dhe Norvegjisë, Sfidat dhe mundësitë për Axhendën e Grave, Paqes dhe Sigurisë – Perspektiva nga Europa Juglindore dhe Ukraina

Rezoluta 1325 e Sigurisë së OKB-së njeh rolin vendimtar që luajnë gratë në parandalimin dhe zgjidhjen e konflikteve, si dhe në ndërtimin e paqes dhe rindërtimin pas konfliktit. Së bashku me Deklaratën e Pekinit dhe Platforma ...

Lexo më shumë
5

27

Mar

Rektori i Universitetit të Prishtinës, prof. dr. Qerim Qerimi, së bashku me prorektoren për ndërkombëtarizim dhe shkëmbim akademik, prof. dr. Arta Basha-Jakupi, pritën në takim përfaqësueset nga Agjencia për ...

Lexo më shumë
5

22

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike dhe në mbështetje të asistencës teknike të Un Women kanë mbajt trajnim një ditor për Parandalimin dhe Trajtimin e rasteve të ngacmimit seksual

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike dhe në mbështetje të asistencës teknike të Un Women kanë mbajt trajnim një ditor për Parandalimin ...

Lexo më shumë
5

21

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore sot dhe nesër do të mbajë trajnim me Policinë e Kosovës, rreth përgjegjësive të tyre që janë të parapara në Procedurat Standarde të Veprimit

Agjencia për Barazi Gjinore sot dhe nesër do të mbajë trajnim me Policinë e Kosovës, rreth përgjegjësive të tyre që janë të parapara në Procedurat Standarde të Veprimit, konkretisht me patrullat ...

Lexo më shumë
5

21

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Zyrtaren për Barazi Gjinore në Komunën e Deçanit kanë mbajtur punëtori për prezantimin e kornizen ligjore për mbrojtje nga dhuna në familje dhe dhuna ndaj grave

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Zyrtaren për Barazi Gjinore në Komunën e Deçanit kanë mbajtur punëtori për prezantimin e kornizen ligjore për mbrojtje nga dhuna në familje dhe ...

Lexo më shumë
5

9

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM ka ndiçuar Ndërtesën e Qeverisë së Kosovës në shënim të 8 Marsit Ditën Ndërkombëtare të Gruas

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM ka ndiçuar Ndërtesën e Qeverisë së Kosovës në shënim të 8 Marsit Ditën Ndërkombëtare të Gruas me dedikimin ne kujtim te grave krijuese, ...

Lexo më shumë
5

8

Mar

ABGJ e shënoj 8 Marsin, Ditës Ndërkombëtare të Gruas, me dedikim në kujtimi të grave krijuese, artiste profesoresha universitare dhe gazetare që thyen barrierat në fushat ku vepruan dhe ndërtuan historinë e vendit tonë me fytyrë gruaje, dhe të cilat nuk jetojnë më

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka shënuar 8 Marsin Ditën Ndërkombëtare të Gruas me dedikimin ne kujtim te grave krijuese, artiste profesoresha universitare dhe gazetare që thyen barrierat në fushat ku vepruan dhe ndërtuan historinë ...

Lexo më shumë
5

8

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit këtë vit 8 Marsin- Ditën Ndërkombëtare të Gruas ia dedikon kujtimit të grave krijuese, artiste profesoresha universitare dhe gazetare që thyen barrierat në fushat ku vepruan dhe ndërtuan historinë e vendit tonë

Lexo më shumë
5

3

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM për dy ditë radhazi do te mban trajnim në komunën e Pejës për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në Familje, si dhe Strategjinë për Mbrojtje nga Dhuna në familje dhe dhuna ndaj Grave 2022-2026

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM për dy ditë radhazi do te mban trajnim në komunën e Pejës për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në Familje, si dhe Strategjinë pë...

Lexo më shumë
5

27

Feb

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka mbajt punëtori me Zyrtar/e për Barazi Gjinore në nivel lokal për riishikimin dhe harmonizimin e planeve të punës 2023

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka mbajt punëtori me Zyrtar/e për Barazi Gjinore në nivel lokal për riishikimin dhe harmonizimin e planeve të punës 2023 me Planin e Veprimit të Programit të Kosovës p&...

Lexo më shumë
5

24

Feb

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike dhe në mbështetje të asistencës teknike të Un Women kanë mbajt trajnim një ditor për Parandalimin dhe Trajtimin e rasteve të ngacmimit seksual

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Institutin e Kosovës për Administratë Publike dhe në mbështetje të asistencës teknike të Un Women kanë mbajt trajnim një ditor për Parandalimin ...

Lexo më shumë
5

14

Feb

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM ka mbajt takimin e radhës me Zyrtare për Barazi Gjinore në nivelin lokal dhe qendror si dhe ndau mirënjohje për Zyrtaret për Barazi Gjinore tashme të pensionuara

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM ka mbajt takimin e radhës me Zyrtare për Barazi Gjinore në nivelin lokal dhe qendror si dhe ndau mirënjohje për Zyrtaret për Barazi Gjinore tashme të pensionuara Kryeshefja Ekzekutive e ABGJ ...

Lexo më shumë
5

19

Dec

Zëvendëskryeministrja Emilija Redžepi ka ndarë mirënjohje "Kuroren e Artë" për gratë e suksesshme në Republikën e Kosovës!

Zëvendëskryeministrja Emilija Redžepi ka ndarë mirënjohje "Kuroren e Artë" për gratë e suksesshme në Republikën e Kosovës! Ky çmim i'u dha edhe Kryeshefes Ekzekutive të Agjencisë p&...

Lexo më shumë
5

19

Dec

Me ftesë të Universitetit të Evropës Juglindore- SHTUL, Tetovë, Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia prezantoi iniciativën e vendosjes së lëndës Ekonomiksi Gjinore

Me ftesë të Universitetit të Evropës Juglindore- SHTUL, Tetovë, Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia prezantoi iniciativën e vendosjes së lëndës Ekonomiksi Gjinore në kuadër të Fakultetit ...

Lexo më shumë
5

15

Dec

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore/ Zyra e Kryeministrit sot ishin të ftuar në takim nga Dekani i Fakultetit Filozofik Dashamir Bërxulli

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore/ Zyra e Kryeministrit sot ishin të ftuar në takim nga Dekani i Fakultetit Filozofik Dashamir Bërxulli. Të pranishëm në takim ishin, Shefja e Departamentit të Psikologjisë, ...

Lexo më shumë
5

9

Dec

Agjencia për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit në kuadër të fushatës së 16 Ditëve të Aktivizmit- Fushatës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, sot ka prezentuar te dhënat preliminare te dy hulumtimeve dhe  Raportin monitorues dhe vlerësues i Programit të Kosovës për Barazi Gjinore  2020-2021

Agjencia për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit në përmbyllje të fushatës së 16 Ditëve të Aktivizmit, Fushatës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas dhe në zbatim t&...

Lexo më shumë
5

6

Dec

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore kanë marr pjesë në Konferencën regjionale

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore kanë marr pjesë në Konferencën regjionale "Shkëmbimi i praktikave më të mira për integrimin gjinor në politika dhe buxhete ndërmjet makinerive ...

Lexo më shumë
5

26

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore/ Zyra e Kryeministrit ka ndriçuar Ndërtesën e Qeverisë me simbolin e kordeles së bardhë dhe ngjyrën portokalli, si dhe moton e fushatës " As edhe një më shumë"

Në hapje të fushatë së 16 Ditëve të Aktivizmit, Fushatës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj gruas dhe dhunës në baza gjinore Agjencia për Barazi Gjinore/ Zyra e Kryeministrit ...

Lexo më shumë
5

23

Nov

Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia, është duke marrur pjesë në konferencën me temë Financimi transformues si përshpejtues për barazinë gjinore, eksperiencat dhe mësimet e nxjerra nga zbatimi i buxhetimit te përgjegjshëm gjinor ne nivel rajonal të mbajtur në Stamboll të Turqisë

Në këtë takim nga ABGJ u prezantua për praktikat ekzistuese të zbatimit të buxhetimit te përgjegjshëm gjinore, si dhe prezantimin e veprimeve te ndërmarra nga Qeveria në kuadër të Pakos pë...

Lexo më shumë
5

10

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Fondacionin Friedrich Ebert Stiftung me zyre në Kosovë dhe Shqipëri sot kanë mbajtur dy takime

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Fondacionin Friedrich Ebert Stiftung me zyre në Kosovë dhe Shqipëri sot kanë mbajtur dy takime. Takimi i parë u mbajt me grupin e eksperteve të Ekonomisë në Tiranë, ...

Lexo më shumë
5

7

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore/ Zyra e Kryeministrit sot ka publikuar librin e përkthyer në gjuhën shqipe “Ekonomiksi Gjinor” të Autores Joyce. P. Jacobsen

ABGJ në bashkëpunim me Universitetin e Prishtinës – Fakulteti Ekonomik kanë filluar këtë iniciativë pesë vite me parë duke nënshkruar memorandum bashkëpunimi për vendosjen e lëndës së ...

Lexo më shumë
5

27

Oct

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore se bashku me përfaqësues të Agjencisë së Statistikave të Kosovës morën pjesë në Forumi e parë për Barazi Gjinore, i cili synon të identifikoj dhe tejkaloj pengesat në rrugën drejt një Bashkimi Evropian të barabartë gjinor

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore se bashku me përfaqësues të Agjencisë së Statistikave të Kosovës morën pjesë në Forumi e parë për Barazi Gjinore, ...

Lexo më shumë
5

15

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore në shënim të muajit Tetor, Muaj i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit ka ndriçuar ndërtesën e Qeverisë së Republikës së Kosovës

Agjencia për Barazi Gjinore në shënim të muajit Tetor, Muaj i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit ka ndriçuar ndërtesën e Qeverisë së Republikës së Kosovës ...

Lexo më shumë
5

13

Oct

ABGJ në kuadër të Zyrës së Kryeministrit në bashkëpunim me QKSGJ kanë organizuar takimin e rregullt konsultativ, të nivelit të lartë, me temën “Pjesëmarrja e grave në tregun e punës”

Agjencinë për Barazi Gjinore në kuadër të Zyrës së Kryeministrit në bashkëpunim me  Qendra Kosovare për Studime Gjinore kanë organizuar takimin e rregullt konsultativ, të nivelit të lartë, me tem&...

Lexo më shumë
5

28

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM ka mbajt takim me Zyrtar/e për Barazi Gjinore në nivel qendror dhe lokal

Gjatë pjesës së parë të takimit është bërë prezantimi i draft-raportit të monitorimit dhe vlerësimit të arritjes së caqeve për indikatorët dhe zbatimi i aktiviteteve të planit të ...

Lexo më shumë
5

26

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunimin me ZBGJ në Komunën e Vitisë, organizoi prezantim për kornizen ligjore për mbrojtje nga dhuna në familje dhe dhuna ndaj grave

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunimin me ZBGJ në Komunën e Vitisë, organizoi prezantim për kornizen ligjore për mbrojtje nga dhuna në familje dhe dhuna ndaj grave. Është prezantuar Ligji për Barazi ...

Lexo më shumë
5

22

Sep

Me ftesë të Institutit Evropian për Barazi Gjinore, Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia po merr pjesë në punëtorinë një ditore me temë "Intergrimi Gjinore në Ballkanin Perëndimorë dhe Turqinë" që po mbahet në Mal të Zi

Me ftesë të Institutit Evropian për Barazi Gjinore, Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia po merr pjesë në punëtorinë një ditore me temë "Intergrimi Gjinore në Ballkanin Perëndimorë ...

Lexo më shumë
5

31

Aug

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunimin me ZBGJ në Mamushë, Organizoi Prezantim për Kornizen Ligjore për Mbrojtje nga Dhuna në Familje dhe Dhuna ndaj Grave

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunimin me ZBGJ në Mamushë, organizoi prezantim për kornizen ligjore për mbrojtje nga dhuna në familje dhe dhuna ndaj grave. Është prezantuar Ligji për Barazi Gjinore dhe Procedurat Standarde ...

Lexo më shumë
5

2

Aug

Me ftesë të Zyrtarës për Barazi Gjinore të Komunës së Drenasit Zahrie Podrimqaku dhe në bashkëpunim me Agjencinë për Barazi Gjinore/ZKM sot u mbajt trajnimi për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në Familje

Me ftesë të Zyrtarës për Barazi Gjinore të Komunës së Drenasit Zahrie Podrimqaku dhe në bashkëpunim me Agjencinë për Barazi Gjinore/ZKM sot u mbajt trajnimi për Procedurat Standarde të Veprimit ...

Lexo më shumë
5

22

Jul

Me ftesë të Zyrtarës për Barazi Gjinore të Komunës së Obiliqit Ganimete Aliu, dhe në bashkëpunim me Agjencinë për Barazi Gjinore/ZKM u mbajt sot trajnimi për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në Familj

  Në takim ishin prezent Zyrtarja për Barazi Gjinore, Anëtarët e Mekanizmit Koordinues për Mbrojtje nga Dhuna në Familje nga Gjykata, Policia, Qendra për Punë Sociale, përfaqësues nga Strehimorja, Punëtor Sh&...

Lexo më shumë
5

15

Jul

Me ftesë të Zyrtarës për Barazi Gjinore të Komunës së Malishvës, dhe në bashkëpunim me Agjencinë për Barazi Gjinore/ZKM u mbajt sot trajnimi për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në Familje

Në takim ishin prezent policia e Kosovës dhe anëtarë e mekanizmit koordinues kundër dhunës në Familje, ku shefja e Divizionit për Legjislacion Leonora Selmani prezantoj para te pranishmëve obigimet qe dalin nga PSV, ndë...

Lexo më shumë
5

15

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM është duke mbajtur trajnim dy ditor në komunën e Gjilanit me Policinë e Kosovës, për prezantimin e Procedurave Standarde për Mbrojtje nga Dhuna në Familje

Sipas PSV Policia e Kosovës në të shumtën e rasteve është kontakti i parë për viktimën e dhunës në familje. Zakonisht policia thirret kur një rast i dhunës në familje ...

Lexo më shumë
5

1

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore me ftesë të Zyrtares për Barazi Gjinore të Komunës së Klinës ka mbajtur punëtori një ditore

Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyrës së Kryeministrit me ftesë të Zyrtares për Barazi Gjinore në Komunën e Klinës Vitore Shala kanë mbajtur punëtori një ...

Lexo më shumë
5

16

May

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM për dy ditë me 12 dhe 13 Maj ka mbajt trajnim për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në Familje në Komunen e Gakovës

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM për dy ditë ka mbajt trajnim për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në Familje. Trajnimi është mbajt me Policinë e Kosovës në komunën ...

Lexo më shumë
5

22

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore për dy ditë radhazi ka mbajtur trajnim me Policinë e Kosovës për Procedurat Standarde të Veprimit

Agjencia për Barazi Gjinore për dy ditë radhazi ka mbajtur trajnim me Policinë e Kosovës, rreth përgjegjësive të tyre që janë të parapara në Procedurat Standarde të Veprimit,dhe pergjegjesit nga ...

Lexo më shumë
5

1

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore ka mbajtur punëtori me Zyrtar/e për Barazi Gjinore në nivel Komunal për monitorimin dhe zbatimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore. Punëtoria u mbështet me asistencë teknike nga Un Women

Agjencia për Barazi Gjinore ka mbajtur punëtori me Zyrtar/e për Barazi Gjinore në nivel Komunal për monitorimin dhe zbatimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore. Punëtoria u mbështet me asistenc&...

Lexo më shumë
5

18

Mar

Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia së bashku me Shefen e Un-Women Vlora Nushi, u mirëpriten sot në takim nga Shkëlqesia e saj Presidentja e Republikës së Kosovës Vjosa Osmani. Në ...

Lexo më shumë
5

18

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore ka mbajtur  punëtori me Zyrtare për Barazi Gjinore në nivel Ministror për Monitorimin dhe Zbatimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore. Punëtoria mbështetet me asistenc&...

Lexo më shumë
5

18

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore sot dhe nesër do të mbajë trajnim me Policinë e Kosovës, rreth përgjegjësive të tyre që janë të parapara në Procedurat Standarde të Veprimit, konkretisht me patrullat ...

Lexo më shumë
5

8

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore ka shënuar 8 Marsin Ditën Ndërkombëtare të Gruas me temë “Zhbëjmë paragjykimet, punojmë për gjithëpërfshirjen ”

Agjencia për Barazi Gjinore organizon takime të rregullta për ngritje e vetëdijes për eliminimin e pengesave që pengojnë gratë dhe vajzat te arrijnë potencialin e plotë të tyre në shoqëri. ...

Lexo më shumë
5

11

Dec

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM për tri ditë radhazi ka organizuar punëtorin me titull "Sfida të reja Vizione të qëndrueshme", një nismë monumental për ridimensionalizimin e perspektivave insitucionale në reflektim të ...

Lexo më shumë
5

2

Dec

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM sot dhe nesër do të mbajë trajnim me Policinë e Kosovës në Regjionin e Gjakovës për Procedurat Srandarde të Veprimit për Mbrojtje nga dhuna në Familje. Ky ...

Lexo më shumë
5

25

Nov

Në kuadër të fushatës së 16 Ditëve të Aktivizmit- Fushatës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore ka ndiçuar Ndërtesë...

Lexo më shumë
5

25

Nov

Hapet fushata e 16 Ditëve të Aktivizmit- Fushata Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas

Hapet fushata e 16 Ditëve të Aktivizmit- Fushata Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas Nën përkujdesjen e Kryeministrit të Republikës së Kosovës Albin Kurti, dhe në bashkë ...

Lexo më shumë
5

3

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore sot dhe nesër do të mbajë trajnim për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në Familje me Policinë e Kosovës, konkretisht me patrullat e policisë të cilët janë reaguesit e parë në rastet e dhunës në familje. Trajnimi po mbahet në regjionin e Mitrovicës

Agjencia për Barazi Gjinore ka mabajtur  trajnim me 2 dhe 3 Nëntor 2021  për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në Familje me Policinë e Kosovës, konkretisht me patrullat e policisë të cil&...

Lexo më shumë
5

30

Oct

Objekti i Qeverisë së Kosovës është mbuluar me një fjongo rozë, si shenjë për përmbylljen e aktiviteteve për muajin e ndërgjegjësimit kundër kancerit të gjirit

Qendra Kosovare për Luftimin e Kancerit të Gjirit JETA/VITA në mbështetje të Fondacionit Jahjaga dhe në bashkëpunim me Agjencinë për Barazi Gjinore këtë të shtunë përmbyllen muajin tetor me ...

Lexo më shumë
5

28

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyrës së Kryeministrit nga data 27-29 tetor 2021 është duke mbajtur  punëtorin me Zyrtar/e për Barazi Gjinore në nivel Komuna lidhur me  Buxhetimi Gjinor si ...

Lexo më shumë
5

20

Oct

Agjencinë për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Qendrën  Kosovare për Studime Gjinore  ka mbajtur takimin konsultativ të nivelit të lartë “Përgjigjet institucionale ndaj dhunës kundër grave në ...

Lexo më shumë
5

19

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër Zyrës së Kryeministrit në shënim të muajit Tetor, Muaj i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit, sot ka ndriquar dndërtesën e Qeverisë së Republikës së Kosovës me ngjyrën vjollcë dhe kordelen rozë

  Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër Zyrës së Kryeministrit në shënim të muajit Tetor, Muaj i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit sot ka ndriquar dndërtesën e Qeveris&...

Lexo më shumë
5

14

Oct

Përfaqësuese të Agjencisë për Barazi Gjinore të udhëhequra nga Kryeshefja Ekzekutive znj. Edi Gusia sot u takuan me Drejtoreshën e e zyre se NDI ne Kosove, Ambasadore Nancy Soderberg

Përfaqësuese të Agjencisë për Barazi Gjinore të udhëhequra nga Kryeshefja Ekzekutive në ABGJ znj. Edi Gusia, priti në takim sot  Drejtoreshën e  zyrës së NDI në Kosove, Ambasadore Nancy ...

Lexo më shumë
5

12

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore sot dhe nesër do te mbajë trajnim me Policinë e Kosovës në Komunën e Ferizajt, për zbatimin e Procedurave Standard të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në Familje

Agjencia për Barazi Gjinore sot dhe me datë 13/10/2021 do te mbajë trajnim me Policinë e Kosovës në Komunën e Ferizajt, për zbatimin e Procedurave Standard të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në Familje.

Lexo më shumë
5

15

Sep

Komunikatë për Media “Fjalorin dhe leksikonin e sinonimeve të terminologjisë së ndjeshme gjinore“

Komunikatë për Media Instituti Evropian për Barazi Gjinore (IEBGJ) në bashkëpunim me Agjencinë për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit kanë përkthyer dhe përshtatur “Fjalorin dhe leksikonin e sinonimeve të terminologjisë s&...

Lexo më shumë
5

28

Aug

Agjencia për Barazi Gjinore për dy ditë radhazi ka mbajt trajnim me Policinë e Kosovës në Komunën e Gjilanit, për zbatimin e Procedurave Standard të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në Familje

Agjencia për Barazi Gjinore për dy ditë radhazi ka mbajt trajnim me Policinë e Kosovës në Komunën e Gjilanit, për zbatimin e Procedurave Standard të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në Familje

Lexo më shumë
5

24

Jul

DISTRIA KRASNIQI dhe KOSOVA me medalje të artë Olimpike

URIME KOSOVË

Lexo më shumë
5

4

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore ka filluar me ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtje nga Dhuna në Familje

    Trajnimi është duke u mbajtur  me Policinë e Kosovës,ku përmes këtij trajnimi Policia do të njoftohet me përgjegjësit që ka ndaj viktimës.Derisa një nga detyrat par&...

Lexo më shumë
5

23

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore /ZKM sot ka nënshkruar kontratën për ndarje te mjeteve financiare me dhjetë Organizatat joqeveritare, përfituese të Pakos për Rimëkëmbje Ekonomike Masa 4 e Qeverisë së Republikës së Kosovës.

Agjencia për Barazi Gjinore /ZKM sot ka nënshkruar kontratën për ndarje te mjeteve financiare me dhjetë Organizatat joqeveritare, përfituese të Pakos për Rimëkëmbje Ekonomike Masa 4 e Qeverisë së Republikë...

Lexo më shumë
5

7

Apr

Letër e Hapur për Ofrusit e Shërbimeve Mediale Audiovizuele: TË NDALOHET GJUHA E URREJTJES

Komisioni i Pavarur i Mediave, Agjencia për Barazi Gjinore - Zyra e Kryeministrit dhe Qendra Kosovare për Studime Gjinore janë duke i përcjellur me shqetësim disa emisione televizive, të cilat vazhdimisht janë duke promovuar gjuhë të urrejtjes....

Lexo më shumë
5

26

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore ju njofton që Komisioni i Ankesave të OJQ-ve është duke punuar me intezitetin ma të madhe të punës dhe se afti i kthimit të përgjigjeve do te kryhet deri me datë 29.03.2021

 Agjencia për Barazi Gjinore ju njofton që Komisioni i Ankesave të  OJQ-ve është duke punuar me intezitetin ma të madhe të punës dhe se afti i kthimit të përgjigjeve do te kryhet  deri me ...

Lexo më shumë
5

19

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore ju njofton që Komisioni i Ankesave të  Biznesve  është duke punuar me intezitetin ma të madhe të punës dhe se afti i kthimit të përgjigjeve do te ...

Lexo më shumë
5

15

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore dënon ashpër vrasjen e gruas me inicialet S.S në Prishtinë

   Agjencia për Barazi Gjinore dënon ashpër vrasjen e gruas me inicialet S.S në Prishtinë Agjencia për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit, dënon ashpër vrasjen e qytetares me inicialet S.S në mosh&...

Lexo më shumë
5

8

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore ju njofton që do të pranojë të gjitha ankesat dhe do ti shqyrtoj ato, të cilat i pranon brenda afatit 5 ditor nga data 08/03/2021 deri me 12/03/2021. Të gjithë personat- bizneset të cilët nuk gjenden në listën e përfituesve mund të parashtrojnë ankesën e tyre tek zyrtari/ja i ABGJ-së, tek adresat ku keni aplikuar. Për arsye te situatës se krijuar nga pandemia Covid 19, afati për ankesa do te jetë vetëm pesë ditë.

        Agjencia për Barazi Gjinore ju njofton që do të pranojë të gjitha ankesat dhe do ti shqyrtoj ato, të cilat i pranon brenda afatit 5 ditor nga data 08/03/2021 deri me 12/03/2021. Të gjithë personat- bizneset të cilë...

Lexo më shumë
5

8

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore/ Zyra e Kryeministrit ka shënuar 8 Marsin, Ditën Ndërkombëtare të Gruas me nënshkrimin e marrëveshjeve me bizneset e vogla të grave, përfituese nga Programi i Rimëkëmbjes Ekonomike 2021 Faza ll, Masa4.

Me rastin e 8 Marsit – Ditës Ndërkombëtare të Gruas , Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyrës së Kryeministrit, nënshkruajti marrëveshjet me përfitueset e fondit “Mbë...

Lexo më shumë
5

15

Jan

Komunikatë për Media – Të respektohet Ligji për Barazi Gjinore për përfaqësim të barabartë 50% me rastin e zgjedhjeve parlamentare të 14 shkurt 2021

              Agjencia për Barazi Gjinore (ABGJ) e Republikës së Kosovës, ju përkujton subjekteve politike, të cilat garojnë në fushatën elektorale për zgjedhje parlamentare Shkurt 2021, respektimin dhe zbatimin ...

Lexo më shumë
5

21

Dec

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Kryeministrin e Republikës së Kosovës, z. Avdullah Hoti, ka zhvilluar sot një takim me përfaqësueset e Rrjetit të Strehimoreve të Kosovës, me të ...

Lexo më shumë
5

11

Dec

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore bën thirrje për veprime konkrete për të reaguar ndaj “pandemisë në hije” të dhunës ndaj grave dhe vajzave

  10 dhjetor 2020 Përderisa fushata globale 16 Ditë Aktivizëm kundër Dhunës me Baza Gjinore po i afrohet fundit, Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore (GSBG) bën thirrje për eliminimin e të gjitha formave të dhun&...

Lexo më shumë
5

7

Dec

Përfaqësueset e ABGJ sot u takuan me Drejtoreshën e Shoqatës “Gratë për Gratë” Ilirjana Jaka-Gashi, ku u diskutua për punën që bënë kjo organizatë me që...

Lexo më shumë
5

25

Nov

Me rastin e shënimit të 25 Nëntorit Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore,  ka vazhduar  fushatën e 16 Ditëve të ...

Lexo më shumë
5

25

Nov

ABGJ hap zyrtarisht fushatën e 16 Ditëve të Aktivizmit, me nënshkrimin e marrëveshjeve me institucionet e arsimit parashkollorë privatë dhe me kopshtet e regjistruara si OJQ Me rastin e hapjes së Fushatës së 16 Ditëve ...

Lexo më shumë
5

21

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të muajit Tetor, Muaj i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit ka ndiçuar ndërtesën e Qeverisë së Rapublikës së Kosovës ...

Lexo më shumë
5

14

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim  me  Qendrës Kosovare për Studime Gjinore, organizuan takimin konsultativ të nivelit  të lartë ku morën pjesë:  Kryeministri i Republikës së Kosovë...

Lexo më shumë
5

28

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore përshëndet Deputetët e Kuvendit të Kosovës të cilët me shumicë votash, votuan një amandament në bazë të të cilit Konventa e Stambollit përfshihet në Kushtetutën e Kosovës

Agjencia për Barazi Gjinore vlerëson lartë iniciativen e Kuvendit të Republikës së Kosovës, për ta bërë Konventen si pjesë integrale e Kushtetutës së Republikës së Kosovë...

Lexo më shumë
5

18

Sep

Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia, sot u takua me zëvendës Ambasadoren e Ambasadës Suedeze, Nasrin Pourghazian si dhe Elmaze Gashi Menaxhere e Programit për barazi gjinore të Sidës në Kosovë.

  Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia, sot u takua me zëvendës Ambasadoren e Ambasadës Suedeze, Nasrin Pourghazian si dhe Elmaze Gashi Menaxhere e Programit për barazi gjinore të Sidës në Kosov&...

Lexo më shumë
5

4

Sep

Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia si dhe konsulentja Blerinda Idrizi, kanë mbajt takim me udhëheqësen e Asociacionit të Institucioneve Parashkollore Private- AIPP, znj. Gëzime Rexhepi-Çollaku

Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia si dhe konsulentja Blerinda Idrizi, kanë mbajt takim me udhëheqësen e Asociacionit të Institucioneve Parashkollore Private- AIPP, znj. Gëzime Rexhepi-Çollaku, me ç 'rast janë diskutuar sfidat me ...

Lexo më shumë
5

25

Jun

Përfaqësueset e Agjencisë për Barazi Gjinore, sot priten në takim disa nëna vetushqyese nga Shoqata për Prindër të Ndarë

Në këtë takimi u diskutua lidhur me sfidat me të cilat përballen këto gra, pabarazitë neglizhenca ligjore, si problemet e alimentacionit. Po ashtu, gjatë takimit u diskutua edhe për mundësin e bashkëpunimit n&...

Lexo më shumë
5

16

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore ka zhvilluar takim me përfaqësueset e Rrjetit te Grave të Kosovës

Sot në zyrat e ABGJ-së është zhvilluar një takim në mesë përfaqësuseve të ABGJ-së të kryesuar nga Kryeshefja Egzekutive e ABGJ-së Edi Gusia , Shefja e Divizionit për Bashkëpunim Shpresa Zariqi dhe ...

Lexo më shumë
5

4

Jun

ABGJ priti në takim një delegacion të Rrjetit të Organizatave për Zhvillim Rural të Kosovës

Sot në zyrat e ABGJ-së  u prit një delegacion nga Rrjetit të Organizatave për Zhvillim Rural të Kosovës me përfaqësus Edisona Franca, Koordinatore e Projektit për Barazi Gjinore dhe Rini në OJQ "...

Lexo më shumë
5

23

May

Qeveria miraton Programin e Kosovës për Barazi Gjinore 2020-2024 dhe Planin e veprimit 2020-2022

Pas shqyrtimit të Programit të Kosovës për Barazi Gjinore 2020-2024  dhe Planit të veprimit 2020-2022, Qeveria mori vendim për miratim të këtij Programi. Vendimi obligon institucionet e Republikës së Kosovës pë...

Lexo më shumë
5

22

May

Platforma për ndihme juridike falas mund ta gjeni

    Linqet e platformes jane:  AGJENCIA PËR NDIHMË JURIDIKE FALAS ALB: http://ndihmajuridike.com/aplikacioni/ SRB: http://ndihmajuridike.com/aplikacija/

Lexo më shumë
5

18

May

Është normale që të mos ndiheni mirë në këtë situatë të jashtëzakonshme,të shkaktuar nga pandemia COVID-19-Psikologët janë aty për ne 038 200 80 890

Lexo më shumë
5

29

Apr

UNFPA dhe UN Women dorëzuan MSH pajisje me pako sanitare dhe materiale shtesë për një objekt të përkohshëm për të ofruar strehim të sigurte dhe adekuat për viktimat e dhunës ne familje me rastin e Pandemisë Covid 19

Qeveria e RKS , respektivisht Ministria e Shëndetësisë, Ministria e Drejtësisë, dhe Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM,  në përgjigje të situatës se krijuar me rastin e Pandemisë Covid 19, në p&...

Lexo më shumë
5

27

Apr

Udhëzues për rrespektimin e Demokracisë, Sundimit të Ligjit dhe të Drejtave të njeriut gjatë Pandemis COVID-19-Udhëzues për Shtetet Anëtare KiE

Hyrje    Qëllimi i këtij dokumenti është që t'u sigurojë qeverive një udhëzues për t'u marrë me krizën sanitare të paparë dhe në masë të gjer&...

Lexo më shumë
5

24

Apr

Njoftimi i Ministrise së Shëndetesise për krijimin e mundësise se strehimit të përkohshëm për rastet e dhunës në familje në kohë pandemie

Qëllim i kësaj qarkoreje është Koordinimi Ndërinstucional për mbrojtjen e viktimave të Dhunës në Familje dhe Dhunës në Baza Gjinore në nivel vendi ,në situatën e pandemisë nga ...

Lexo më shumë
5

18

Apr

Qeveria e Republikës së Kosovës ne mbledhjen e mbajtur me datë 17/04/2020 ka aprovuar vazhdimin e UA për masat e veçanta për regjistrimin e pronës se paluajtshme të përbashkët në emër te dy bashkëshortëve për një periudhe një vjeçare Prill 2020-Prill 2021

Qeveria e Republikës së Kosovës ne mbledhjen e mbajtur me datë 17/04/2020 ka aprovuar vazhdimin e UA për masat e veçanta për regjistrimin e pronës se paluajtshme të përbashkët në em&...

Lexo më shumë
5

15

Apr

Njoftim nga Zyra për Mbrojtje dhe Nidhmë Viktimave/ Zyra e Kryprokurorit të Shtetit lidhur me menaxhimin e rasteve gjatë kohës së pandemisë COVID -19

Zyra për Mbrojtje dhe Ndihmë Viktimave (ZMNV) ka për obligim të sigurojë mbrojtje të të drejtave të viktimave të krimit në sistemin e drejtësisë. ZMNV është e vendosur në kuadë...

Lexo më shumë
5

4

Apr

COVID-19 dhe izolimi në shtëpi mund të rrisin rrezikun nga dhuna në familje

 Situata globale e pandemisë me COVID-19 është shqetësuese dhe vendet po marrin masa të ndryshme për të adresuar situatën dhe për të siguruar shëndetin dhe mirëqenien e qytetarëve t&...

Lexo më shumë
5

1

Apr

Nese jeni viktimë e dhunës në familje. LAJMËRO RASTIN! KONTAKTO LINJËN 080011112

Nese jeni viktimë e dhunës në familje. LAJMËRO RASTIN!

Lexo më shumë
5

30

Mar

Kumunikatë -Ndikimi i situatës së COVID 19 tek gratë dhe vajzat si dhe rekomandimet për përgjigje të ndjeshme gjinore nga UN Women & UNFPA

  Shpërthimi i pandemisë COVID-19Ndikimi i situatës së COVID 19 tek gratë dhe vajzat si dhe rekomandimet për përgjigje të ndjeshme gjinore nga UN Women & UNFPA  Barrë të rë...

Lexo më shumë
5

10

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Prishtinës kanë organizuar aktivitet të përbashkë

Në vazhdën e aktiviteteve të shënimit të 8 Marsit Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Prishtinës sot ...

Lexo më shumë
5

9

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit shënoj 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas, përmes Lansimit të Amandamentimit të Kornizës Ligjore për Mbrojtje nga Dhuna në Familje, si dhe Prezantimi i draftit final të Programit të Kosovës për Barazi Gjinore

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Kryeministrin e RKS Albin Kurti, kanë shënuar 8Marsin, Ditën Ndërkombëtare të Gruas përmes lansimit të Amandamentimit të Kornizës Ligjore për ...

Lexo më shumë
5

9

Mar

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore bën thirrje për parandalimin e dhunës në familje në kohë të pandemisë COVID-19

KOMUNIKATË PËR MEDIA 24 Mars 2020 Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore bën thirrje për parandalimin e dhunës në familje në kohë të pandemisë COVID-19  Në këtë kohë të ...

Lexo më shumë
5

2

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në punëtorin e organizuar nga Rrjeti i Grupit të Grave të Kosovës me temën “ Korniza Ligjore për Diskriminimin në Baza Gjinore në Tregun e Punës”

Agjencia për Barazi Gjinore me datën 02.03.2020 prezantoi në punëtorin e organizuar nga Rrjeti i  Grupit të Grave të Kosovës me temën  “ Korniza Ligjore për Diskriminimin në Baza  Gjinore në ...

Lexo më shumë
5

18

Feb

Përfaqësuesit e Institucioneve të RKS qëndruan për vizitë studimore në Itali

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore, Mbrojtës të viktimave, Prokurore si dhe Zyrtare për Barazi Gjinore në nivel komunal, realizuan një vizitë studimore në Itali prej 12 deri me14 shkurt 2020. Fillimisht delegacioni i Kosov&...

Lexo më shumë
5

22

Jan

Përfaqësuesit e ABGJ si dhe përfaqësues të Fakultetit Ekonomik ne UP janë duke qendruar për vizitë pune në Institutin për Studime Sociale, në Hagë

Me qellim të përfitimit të eksperiencave më të mira në integrimin e lëndes “ekonomiksi gjinor” në kuadër te UP-Fakulteti Ekonomik, Agjencia për Barazi Gjinore me financimin e Sida përmes projektit zbatues, Konzorciumi ...

Lexo më shumë
5

15

Jan

Agjencia për Barazi Gjinore ka mbajtur trajnimi për Studentët e Departamentit të Gazetarisë-Fakulteti i Filologjisë

Agjencia për Barazi Gjinore me 15 Janar 2020 , ka mbajtur trajnimin për Studentët e Departamentit të Gazetarisë.Ky trajnim është fokusuar në teknikat e prezentimit të lajmve , rritjen e njohurive për raportimin dhe prezantimin mediatik në form&...

Lexo më shumë
5

13

Jan

Agjencia për Barazi Gjinore me 13 dhe 14 Janar ka mbajtur trajnimin me Zyrtar nga Zyrat e Informimit Publik në Komunat e RKS

Trajnimi është fokusuar në teknikat e prezantimit në frymën e legjislacionit që garanton barazinë gjinore, rritjen e njohurive për raportimin dhe prezantimin mediatik në formë të drejtë dhe të pa influencuar nga stereotipet gjinore, artikulim ...

Lexo më shumë
5

17

Dec

Rrjeti i Grave në Shkencë dhe Arsim të Lartë me mbështetje nga Agjencia për Barazi Gjinore si dhe të Un Women, kanë mbajt punëtori njëditore për planifikimin e aktiviteteve të RRGSHAT për vitin 2020

Rrjeti i Grave në Shkencë dhe Arsim të Lartë me mbështetje nga Agjencia për Barazi Gjinore si dhe të Un Women, kanë mbajt punëtori njëditore për planifikimin e aktiviteteve të RRGSHAT pë...

Lexo më shumë
5

16

Dec

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Shoqatën e Grave te Shërbimit Korrektues te Republikës se Kosovës ka mbajtur trajnimin me temën ‘’Dhuna ne Familje dhe Ngacmimi seksual ,ndikimet këtyre dukurive negative ne shoqëri’’

  Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Shoqatën e Grave te Shërbimit Korrektues te Republikës se Kosovës ka mbajtur trajnimin me temën ‘’Dhuna ne Familje dhe Ngacmimi seksual ,ndikimet  kë...

Lexo më shumë
5

13

Dec

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me akteret institucional vazhduan ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje në regjionin e Pejës

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM me datë në 12 dhe 13 dhjetorë 2019 në  bashkëpunim me akteret institucional të Pejës vazhduan ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje ....

Lexo më shumë
5

12

Dec

ABGJ mirëpriti një Delegacionin nga Këshilli i Republikës së Irakut

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka mirëprit në takim një Delegacionin nga Këshilli i Republikës së Irakut – Parlamenti Irakian, i cili do të qëndrojë për një vizitë në ...

Lexo më shumë
5

11

Dec

U mbajt tryeza e diskutimit - Përfaqësimi gjinor në nivel lokal dy vjet pas zgjedhjeve lokale

Nën organizimin e Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal, dhe në bashkëpunim me OSBE, është organizuar tryeza e diskutimit me temë përfaqësimi gjinor në nivelin lokal dy vite pas zgjedhjeve lokale. Në takim ...

Lexo më shumë
5

10

Dec

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore vizituan Komandën e Doktrinës dhe Stërvitjes në Ferizaj

Me ftesë të Zyrtares për Barazi Gjinore në Ministrin e Mbrojtjes në kuadër të 16 Ditëve të Aktivizmit, përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore realizuan një vizitë pune n&...

Lexo më shumë
5

25

Nov

ABGJ ka vazhduar fushatën e 16 Ditëve të Aktivizmit me ndriçimi e Ndërtesës së Qeverisë - Zyrës së Kryeministrit me simbolin e kordeles së bardhë dhe ngjyrën portokall

Me rastin e shënimit të 25 Nëntorit Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore,  ka vazhduar  fushatën e 16 Ditëve të ...

Lexo më shumë
5

25

Nov

Me rastin e hapjes së Fushatës së 16 Ditëve të Aktivizimit, Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyrës së Kryeministrit,organizoj sot me datë 25 Nëntor 2019 tryezen e diskutimit

  Me rastin  e hapjes së Fushatës së 16 Ditëve të Aktivizimit, Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të ...

Lexo më shumë
5

24

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore bënë thirrje që t’i bashkohemi fushatës së 16 Ditëve të Aktivizmit!

KOMUNIKATË PËR MEDIA 25 Nëntor 2019 Agjencia për Barazi Gjinore bënë thirrje që t’i bashkohemi fushatës së 16 Ditëve të Aktivizmit! Fushata e 16 Ditëve të Aktivizmit është fushatë ...

Lexo më shumë
5

20

Nov

Përfaqësuesit e ABGJ prezantuan ne Konferencën me temë “Procesi i njohjes dhe verifikimit të statusit të personave të dhunuar gjatë luftës: Progresi dhe sfidat

Konferenca u organizua nga Komisioni Qeveritar për Njohjen dhe Verifikimin e Statusit të Personave të Dhunuar gjatë Luftës Çlirimtare të Kosovës në bashkëpunim me Departamentin e Drejtësisë së Ambasadës s&...

Lexo më shumë
5

19

Nov

Përfaqësuesit e ABGJ-së morën pjesë në Konferencën "Le të kthejme fuqinë për më shumë barazi gjinore"e cila u mbajte ne Bruksel

Vitet e krizës, ndikimi në rritje për zërat radikal të anës së djathtë dhe sensi  i “lodhjes gjinore” që kanë patur ndikim në qeveritë e BE-së”- pë...

Lexo më shumë
5

15

Nov

Përfaqësuesit e ABGJ prezantuan në Konferencë me temë Fuqizimi Ekonomik i Grave, Roli dhe Ndikimi i tyre në Komunitet

Me rastin e shënimit të 16 Vjetorit të Klubit Soroptimist Internacional, është organizuar konferencë me temë “Fuqizimi Ekonomik i Grave, roli dhe ndikimi i tyre në komunitet”. Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia, gjat&...

Lexo më shumë
5

28

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore ka organizuar punëtori për përgatitjen e planit vjetor të integruar të punës për Zyrtar/e për Barazi Gjinore, të mbajtur në Tiranë, Shqipëri

Agjencia për Barazi Gjinore ka organizuar punëtori për përgatitjen e planit vjetor të integruar të punës për Zyrtar/e për Barazi Gjinore Punëtoria po mbahet në kuader të zbatimit te ...

Lexo më shumë
5

24

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore së bashku me Delegacionin nga Ukraina dhe përfaqësues të Denis Mukwege Foundation me datë 23 Tetor u takuan me Drejtoreshen e UNWomen Znj.Vlora Nushi

Agjencia për Barazi Gjinore së bashku me Delegacionin nga Ukraina dhe përfaqësues të Denis Mukwege Foundation me date 23 tetor u takuan me Drejtoreshen e UnWomen Znj.Vlora Nushi.Në kete takim u shkëmbyen përvojat lidhur me pun&...

Lexo më shumë
5

23

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore me delegacionin me aktiviste nga Ukraina dhe përfaqësues të Denis Mukwege Foundation realizuan vizite në qendrat e Medica Kosova dhe Medica Gjakova

Agjencia për Barazi Gjinore me delegacionin me aktiviste nga Ukraina dhe përfaqësues të Denis Mukwege Foundation me datë 22 Tetor 2019 realizuan vizite në qendrat e Medica Kosova dhe Medica Gjakova, në Gjakove. Delegacionit kishte mundësinë të njihen ...

Lexo më shumë
5

21

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore ka mirëprit në takim një Delegacion nga Ukraina

Agjencia për Barazi Gjinore me datën 21 tetor ka mirëprit në takim një Delegacionin nga Ukraina, i cili do të qëndrojnë për një vizitë njëjavore në Kosovë. Delegacionin nga Ukraina,&...

Lexo më shumë
5

17

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me akteret institucional sot filluan ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM me datë në 17 dhe 18 tetorë 2019 në  bashkëpunim me akteret institucional të Prizrenit sot vazhduan ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje .N&...

Lexo më shumë
5

15

Oct

Përfaqësuesit e Agjencisë për Barazi Gjinore po marrin pjesë në Konferencën për Indeksin e Barazisë Gjinore 2019, mbajtur në Bruksel

Përfaqësuesit e Agjencisë për Barazi Gjinore po marrin pjesë në Konferencën për Indeksin e Barazisë Gjinore 2019, mbajtur në Bruksel. Nën organizimin e Institutit Evropian për Barazi Gjinore po mbahet konferencë ...

Lexo më shumë
5

14

Oct

Përfaqësues të ABGJ-së me datën 8 dhe 9 tetor morën pjesë në forumin dy ditorë, ku u diskua mbi përfundimin e përzgjedhjes se seksit te njëanshëm gjinor, mbajtur në Stamboll, Turqi

Përfaqësues të ABGJ-së me datën 8 dhe 9 tetor morën pjesë në forumin dy ditorë, ku u diskua mbi përfundimin e përzgjedhjes se seksit te njëanshëm gjinor, mbajtur në Stamboll, ...

Lexo më shumë
5

9

Oct

Mblidhet në Tiranë Forumi Rajonal për Konventën e Stambollit

Me ftesë të UN WOMEN, Agjencia për Barazi Gjinore po merr pjesë në forumin e dytë regjional "Promovimi dhe Implementimi i Konventes së Stambollit në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi". Përfaqësuesit nga ABGJ prezantuan ...

Lexo më shumë
5

1

Oct

Përfaqësus nga Agjencia për Barazi Gjinore moren pjesë në takimin konsultativ rajonal ndërqeveritar për rishikimin e platformës së Pekinit (B + 25)

Me rastin e shënimit të 25 vjetorit të miratimit të Deklaratës së Pekinit dhe Platformës për Veprim, në Shkup, në organizim të UNCEF dhe me ftesë të UN WOMEN, Agjencia për Barazi ...

Lexo më shumë
5

4

Sep

Komunikatë për Media – Të respektohet Ligji për Barazi Gjinore për përfaqësim të barabartë 50% me rastin e zgjedhjeve parlamentare të 6 tetorit 2019

Agjencia për Barazi Gjinore (ABGJ) e Republikës së Kosovës, ju përkujton subjekteve politike, të cilat garojnë në fushatën elektorale për zgjedhje  parlamentare Tetor 2019, respektimin dhe zbatimin e Ligjit për Barazi Gjinore ...

Lexo më shumë
5

7

Aug

Komunikatë për Media -Lidhur me rastin e vrasjese së A.V në Komunën e Prizrenit

                                                                                           Komunikatë pë...

Lexo më shumë
5

5

Aug

ABGJ priti në takim përfaqësusit e ASK (Agjencionin e Statistikave)

Një delagacion i ABGJ-së dhe i ASK (Agjencionin e Statistikave) sot u takuan në vazhden e takimeve që si qëllim është kalkulimi i indeksit të Barazise Gjinore të Kosovës.Kjo inciative është vazhdimë...

Lexo më shumë
5

27

Jun

ABGJ/ZKM me datë 27 dhe 28 Qeshor është duke mbajtur trajnimin me Kompanitë që merren me realizimin të videspoteve për të pecjellë mesazhe të balancuar me prespektivë gjinore

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM me datë 27-28 Qershor është duke mbajt trajnim me kompanitë qe merren me realizime te videospoteve televizive lidhur me rendësin e promovimit të mesazheve të balancuara me perspektivë gjinore. Trajnimi është fokusuar ...

Lexo më shumë
5

25

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM me datë 24-25 Qershor ka mbajt trajnim me Zyrtar nga Zyrat e Informimit Publik në Institucionet e RKS

Trajnimi është fokusuar në teknikat e prezantimit në frymën e legjislacionit që garanton barazinë gjinore, rritjen e njohurive për raportimin dhe prezantimin mediatik në formë të drejtë dhe të pa influencuar nga stereotipet gjinore, artikulim ...

Lexo më shumë
5

13

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore është duke vazhduar me trajnimin për Vlersimin e Ndikimit Gjinorë me datë 13 dhe 14 Qeshorë

Në trajnim për VNGJ i cili ka vazhduar  me 13 Qeshorë dhe do vazhdoj me 14 Qeshorë,janë shqyrtuar tri koncept dokumente: Koncept dokumenti për sëmundjet ngjitëse, nga Ministria e Shendetësisë ,Koncept dokumenti për ...

Lexo më shumë
5

10

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore është duke mbajtur trajnimin për Vlersimin e Ndikimit Gjinorë derisa trajnimi do të vazhdoj edhe me 11 Qershor

Në trajnim do të shqyrtohen tri koncept dokumente: Koncept dokumenti për Avancimin e legjislacionit për sigurinë dhe shëndetin në punë, i cili do të shqyrtohet  nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale....

Lexo më shumë
5

6

Jun

ABGJ në bashkëpunim me MASHT kanë prezantuar manualin “Parandalimi i Stereotipeve Gjinorë dhe Promovimi i Barazisë Gjinore në Tekstet dhe Materialet Shkollore”.

Me 6 qershor 2019, Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë organizuan në Prishtinë, prezantimin e udhëzuesit metodologjik “Parandalimi i Stereotipeve Gjinorë dhe Promovimi i Barazisë Gjinore në ...

Lexo më shumë
5

31

May

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me akteret instituciona në Mitrovicë filluan ciklin e trajnimeve Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me akteret institucional me 30 dhe 31 Maj, në Mitrovice filluan ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje. Ne trajnim të pranishem ishin Policia e ...

Lexo më shumë
5

24

May

ABGJ priti në takim një delegacion të Organizatës Women's Rights/Të drejtat e grave/Zensko Pravo

Një delegacioni i Organizatës  Women's Rights/Të drejtat e grave/Zensko Pravo, sot ishte në vizitë në Agjencin për Barazi Gjinore.Delegacioni  u prit nga Kryeshefja Egzekutive e ABGJ-së Edi Gusia dhe Shefet e divizioneve të ...

Lexo më shumë
5

22

May

ABGJ ka Prezantuar në Tryezën me Temë “Integrimi Gjinor në Nivel Lokal”

Në kuadër të programit të USAID-it për Veprimtarinë Lokale dhe Efektive të Qeverisë (LEGA) për të siguruar përfshirjen gjinore në qeverisjen lokale, u organizua një tryezë diskutimi me temë Integrimi Gjinor ...

Lexo më shumë
5

16

May

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM sot ka mbajt sesion orientues për stafin e Universitetit të Prishtinës

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM sot ka mbajt sesion orientues për stafin e Universitetit të Prishtinës, dhe student të Fakultetit Ekonomik për përfshirjen e përspektivës gjinore në proceset e mësimdhë...

Lexo më shumë
5

16

May

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me akteret institucional sot filluan ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me akteret institucional sot filluan ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje  Në këtë  trajnim të pranishem ishin ...

Lexo më shumë
5

12

May

Me ftesë të IEBGJ, ABGJ merr pjesë në takimin e nëntë , të shteteve anëtare të para anëtarësimit, të mbajtur në Turqi

Përfaqësuesit e Agjencisë për Barazi Gjinore me ftesë të Institutit Evropian për Barazi Gjinore po qëndrojnë në vizite pune në Stamboll të Turqisë, ku po marrin pjesë në takimin e ...

Lexo më shumë
5

6

May

ABGJ së bashku me Komisioni Parlamentar për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore dhe Persona të Pagjetur kanë mbajtur Punëtorin dy ditore me 4 dhe 5 Maj

Agjencia për Barazi Gjinore së bashku me Komisioni Parlamentar për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore dhe Persona të Pagjetur ,Koordinatorin Nacional për Dhunë në Familje dhe Grupin punues për plotesim ndryshimin e ligjit për ...

Lexo më shumë
5

30

Apr

Zgjatet afati për Regjistrimin e Prones pa Pages në Emër të dy Bashëkshortëve

Me vendim e Qeverisë të Republikës së Kosovës  nr.01/99 të datë  23.04.2019 është miratuar vendimi që ju mundëson në afatë një vjeqar, Prill 2019-Prill 2020 ,që të regjistrohet pa pages ...

Lexo më shumë
5

26

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore për dy ditë radhë me datë 25 dhe 26 Prill 2019 ka vazhduar me organizimin e trajnimit lidhur me Vlerësimin e Ndikimit Gjinor

Agjencia për Barazi Gjinore për dy ditë radhë me datë 25 dhe 26 Prill 2019 ka vazhduar me organizimin e trajnimit lidhur me Vlerësimin e Ndikimit Gjinor,në këtë trajnim të organizuar nga ABGJ  janë prekur tema ...

Lexo më shumë
5

25

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore nga data 23 dhe 24 Prill 2019 ka vazhduar me organizimin e trajnimit lidhur me Vlerësimin e Ndikimit Gjinor

Agjencia për Barazi Gjinore nga data 23 dhe 24 Prill 2019 ka vazhduar me organizimin e trajnimit lidhur me Vlerësimin e Ndikimit Gjinor,në këtë trajnim të organizuar nga ABGJ  janë shtjelluar tema të cilat kanë të bejnë ...

Lexo më shumë
5

17

Apr

ABGJ në partneritet me UN-Women organizuan trajnimin dy ditor për anëtarët e Shoqatës së Grave të Shërbimit Korrektues në Kosovë

Sot ka përfunduar me sukses trajnimin dy ditor i cili u mbajtë me 16,17 Prill 2019 , të organizuar nga Agjencia për Barazi Gjinore në partneritet me UN-Women për anëtarët e Shoqatës së Grave të Sh&...

Lexo më shumë
5

1

Apr

Agjencia  për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit  përfshirë edhe akteret institucional që merren me zbatimin e Procedurave Standarde të Veprimit  për t’i performuar përgjegjësitë e tyre ligjore drejt avancimit të ...

Lexo më shumë
5

8

Mar

Shënohet Dita ndërkombëtare e grave me thirrjen për më shumë vajza në shkencë dhe teknologji

Prishtinë,8 mars 2019 Në shënim të Ditës Ndërkombëtare të Grave, në Prishtinë u organizua punëtoria  me temën "Vajzat në inovacion për ndryshim," duke thirrur për ...

Lexo më shumë
5

8

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit ka bashkë-organizuar ngjarjen ““Vajzat në inovacion për ndryshim”

March 08, 2019 Agjencia për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit në bashkëpunim me IPKO Foundation  me UN Women, UNKT  dhe UNICEF, shënojnë 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas, me ngjarjen “...

Lexo më shumë
5

6

Feb

ABGJ mirëpriti në takim Znj.Isabelle Servoz-Gallucci-Shefe e Zyrës së KE në Prishtinë,dhe Znj. Larissa Kireeva nga Divizioni për Barazi Gjinore në KE në Strasburg

Agjencia për Barazi Gjinore sot mirëpriti në takim Znj. Isabelle Servoz-Gallucci Shefe e Zyrës së Këshillit të Evropës në Prishtinë, dhe Znj.Larissa Kireeva nga Divizioni për Barazi Gjinore në Kë...

Lexo më shumë
5

6

Feb

Komunikatë për Media -Lidhur me rastin e të miturës në Komunën e Drenasi

  KOMUNIKATË PËR MEDIA 06/02/2019 Agjencia për Barazi Gjinore dënon aktin e keqpërdorimit të  miturës  në Komunën e Drenasit dhe bën thirrje për zbardhje sa më të shpejt&...

Lexo më shumë
5

21

Jan

Është mbajtur takimi i përbashkët në mes të ABGJ-së dhe ASK (Agjencionin e Statistikave të Kosoves)

January 21, 2019 Me 21 Janar 2018 u realizua takim i përbashkët në mes të ABGJ dhe ASK (Agjencionin e Statistikave),lidhur me incimin e kalkulimit të indeksit të Barazise Gjinore të Kosovës. Kjo inciative është vazhdimësi e bashk&...

Lexo më shumë
5

18

Dec

Me 10 ,11 Dhjetor është mbajtur Konferenca Rajonale “Qasja në drejtësi për viktimat e dhunës në familje dhe dhunës në baza gjinore”

  Në kuadër të fushatës së 16 Diteve të Aktivizmit me 10,11 dhjetorë 2018 në Prishtinë ka zhvilluar punimet  Konferenca Rajonale "Qasja në drejtësi për viktimat e dhunës në familje dhe dhun&...

Lexo më shumë
5

25

Nov

ABGJ ka hapur fushaten e 16 Ditëve të Aktivizmit me Ndriçimin e Ndërtesës së Qeverisë

Agjencia për Barazi Gjinore me rastin e 25 Nëntorit Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas e ka filluar fushaten e 16 Ditëve të Aktivizmit me ndriçimi e Ndërtesë...

Lexo më shumë
5

25

Nov

Komunikata e ABGJ-së lidhur me fillimit e Fushates së 16 Ditëve të Aktivizmit Ditës Ndërkombtare për Eliminimit të Dhunës ndaj Gruas

Fushata e 16 Ditëve të Aktivizmit është fushatë botërore që organizohet çdo vit. Fushata fillon me 25 Nëntor, e njohur si Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas dhe pë...

Lexo më shumë
5

24

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore nga data 22,23 Nëntor 2018 ka organizuar trajnimin lidhur me vlerësimin e ndikimit gjinorë

Agjencia për Barazi Gjinore nga data 22,23 nëntor, ka organizuar trajnimin lidhur me vlerësimin e ndikimit gjinorë. Në këtë trajnim të organizuar nga ABGJ  janë shtejlluar tema të cilat kanë të bejnë me ...

Lexo më shumë
5

24

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore nga data 20,21 Nëntor 2018 ka organizuar trajnimin lidhur me vlerësimin e ndikimit gjinorë.

Agjencia për Barazi Gjinore nga data 20,21 nëntor, ka organizuar trajnimin lidhur me vlerësimin e ndikimit gjinorë. Në këtë trajnim të organizuar nga ABGJ  janë shtejlluar tema të cilat kanë të bejnë me ...

Lexo më shumë
5

19

Nov

ABGJ në Prishtinë ka mbajtur puntorinë me temën "Legjislacioni vendor që mbron dhe promovon Barazinë Gjinore në Kosovë"

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Zyrëtaret për Barazi Gjinore në Komunën e Lipjanit  , Obiliqit  dhe të Fushë  Kosovës   me datë 19.11.2018 në Prishtinë kanë&...

Lexo më shumë
5

14

Nov

ABGJ mori pjesë në Konferencën me temën "Gratë në Këshilla të lagjeve dhe fshatrave: Obligim, nevojë apo dëshirë?"

Me datën 13.11.2018 Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në Konferencën me temën "Gratë në Këshilla të lagjeve dhe fshatrave: Obligim, nevojë apo dëshirë?", organizuar dhe mbeshtetur nga Organizata Kosova- ...

Lexo më shumë
5

14

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me UP “Hasan Prishtina”

Rektori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, prof. dr. Marjan Dema, dhe Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit, Znj. Edi Gusia  nënshkruan sot marrëveshje mirëkuptimi pë...

Lexo më shumë
5

8

Nov

ABGJ në bashkëpunim me MSH kanë mbajtur trajnim në Mitrovicë për Ligjin për Mbrojtje nga dhuna në familje dhe Procedurat Standarde te Veprimit me fokus tek punëtorët shëndetësor

Agjencia për Barazi Gjinore  në bashkëpunim me Ministrin e Shëndetësisë me datë 07.11.2018  ne Mitrovicë kanë  mbajtur  trajnimin orientues  me temën Ligji  për Mbrojtje nga  dhuna ne ...

Lexo më shumë
5

7

Nov

ABGJ në bashkëpunim me MSH kanë mbajtur trajnim për Ligjin për Mbrojtje nga dhuna në familje dhe Procedurat Standarde te Veprimit me fokus tek punëtorët shëndetësor

Agjencia për Barazi Gjinore  në bashkëpunim me Ministrin e Shëndetësisë me date 06.11.2018  ne Prishtinë kanë  mbajtur  trajnimin orientues  me temën Ligji  për Mbrojtje nga  dhuna ne familje&...

Lexo më shumë
5

31

Oct

ABGJ në bashkëpunim me Zyrtaren për Barazi Gjinore në Komunën e Dragashit ka organizuar punëtorinë me temën “Dhuna në Familje “

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Zyrtarët për Barazi Gjinore  në Komunën e Dragashit  kanë  organizuar  punëtorinë me temën “Dhuna  ne familje “.Në ...

Lexo më shumë
5

30

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore mirëpriti Drejtoreshen e UNFPA për Kosovë dhe Dr. Visare Mujko - Nimani Udhëheqëse e Zyres së UNFPA në Kosovë

Agjencia për Barazi Gjinore mirëpriti Drejtoreshen e UNFPA për Kosovë dhe Dr. Visare Mujko - Nimani Udhëheqëse e Zyres se UNFPA në Kosovë . Znj Dr.Doina Bologa  njoftoi ABGJ-në lidhur me punën dhe ...

Lexo më shumë
5

1

Oct

ABGJ mori pjese në Konferencën Rajonale “ Mekanizmat Gjinorë në Ballkan , Shkëmbim Përvojash”

Me ftesë të Zv.Kryeministres së Republikës së Shqipërisë - Znj. Senida Mesi , Agjencia  për Barazi Gjinore/ZKM ishte pjesë e Konferencës Rajonale "Mekanizmat Gjinorë në Ballkan, shkëmbim pë...

Lexo më shumë
5

20

Sep

U zhvillua takimi koordinues në mes të ABGJ-së, Koordniatorit Nacional për Mbrojtje nga Dhuna në Familje dhe ZBGJ –ve Komunale

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Koordinator Nacional për mbrojtje nga Dhuna në Familje Naim Qelaj organizuan takim me teme” Rritja e funksionalizimit të Mekanizmave Koordinues Institucionalë ekzistues në nivel lokal si dhe ngritja e tyre n&...

Lexo më shumë
5

18

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore dhe Agjencia e Statistikave marrin pjesë në takimin e gjashtë në vendet e IPA-s të Ballkanit Perëndimorë

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore dhe përfaqësues të Agjencisë së Statistikave të Republikës së Kosovës me datën 1-2 qershor 2017 ishin të ftuar nga Institutin Evropian ...

Lexo më shumë
5

12

Sep

ABGJ në bashkëpunim me Institutin Evropian për Barazi Gjinore organzoj puntorinë dyditore për Agjencin e Statistikave të Kosovë

ABGJ në bashkëpunim me Institutin IEBGJ për Barazi Gjinore organzoj punëtorin dyditore për Agjencionin e Statistikave,lidhur me  incimin e kalkulimit të indeksit të Barazise Gjinore të Kosovës. Kjo iniciative është vazhdimë...

Lexo më shumë
5

24

Aug

Agjencia për Barazi Gjinore shënon 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas

Agjencia për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit shënojnë 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas, me Tryezen “Avancimi i Agjendës për Barazi Gjinore dhe fuqizimi i grave në Kosov&...

Lexo më shumë
5

24

Aug

Agjencia për Barazi Gjinore u takua me anëtarët e Korpusit të Paqës

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore të kryesuar nga Kryeshefja Ekzekutive Edi Gusia, u takuan me anëtarët e rinj të Korpusit të Paqes në Komunën e Kamenicës.Në takim ...

Lexo më shumë
5

24

Aug

Është mbajtur Konferenca “Drejtësia për të mbijetuarat e dhunës seksuale të ndërlidhur me konflikt sfidat dhe rruga përpara” e organizuar nga organizata jo qeveritare UN Women

U mbajt konferenca me teme “Drejtësia për të mbijetuarat e dhunës seksuale të ndërlidhur me konflikt sfidat dhe rruga përpara” e iniciuar nga organizata jo qeveritare “UN Women. Këtë konference me nj&...

Lexo më shumë
5

24

Aug

Është lansuar, fillimi i Procesit të Aplikimit për Njohje dhe Verifikimin e Statusit të Personave të Mbijetuar nga Dhuna Seksuale Gjatë Luftës

Është lansuar, fillimi i procesit të aplikimit për njohje dhe verifikimin e statusit të personave të mbijetuar nga dhuna seksuale gjatë luftës, proces ky që do të fillojë së zbatuari nga data 5 shkurt e kë...

Lexo më shumë
img4
5

24

Aug

ABGJ në bashkëpunim me Koordinatorin Nacional Kundër Dhunës në Familje Zt.Naim Qelaj ka zhvilluar disa vizita në Gjykata dhe Prokurori Themelore në qytetet e Kosovës

Gjatë takimit me krerët e këtyre institucioneve u theksua nevoja e bashkëpunimit dhe përkushtimi i të gjithë akterëve relevant në koordinimin e aktiviteteve me qëllim të realizimit të ...

Lexo më shumë
5

20

Aug

Është mbajtur punëtoria e katërt për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore

Është mbajtur Punëtoria e katërt për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore si dokument strategjik i Qeverisë së Kosovës ,i cili përcakton synimet masat dhe akterët ...

Lexo më shumë
5

19

Aug

Agjencia për Barazi Gjinore shënojë 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas

Agjencia për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit shënojnë 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas, me Tryezen  “Avancimi i Agjendës për Barazi Gjinore dhe fuqizimi i grave në ...

Lexo më shumë
5

11

Jun

U mbajtë Konferenca “Dimensioni Gjinor i Procesit të Integrimit Evropian në Kosovë”

Ministria e Integrimit Evropian ka organizuar Konferencën “Dimensioni gjinor i procesit të Integrimit Evropian në Kosovë”,konferencen e hapi Ministrja, Dhurata Hoxha, e cila tha "se fuqizimi i rolit të gruas në biznes dhe ndërmarrësi ë...

Lexo më shumë
5

23

Feb

Përfaqësues të Institucioneve të Republikë së Kosovës të kryesuar nga ABGJ kanë qëndruar për vizitë pune në Stokholm, Suedi

Përfaqësuesit nga Agjencia për Barazi Gjinore, Zyra e Prokurimit, Zyra për Koordinim të politikave, Zyra Ligjore, Ministria e Financave, Zyrtare për Barazi Gjinore nga niveli qendror dhe lokal, kanë qëndruar për disa ditë ...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Komunikatë për Media me rastin e kidnapimin e një femre në Prishtinë me 18 Qershor 2018

Agjencia për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit, dënon ashpër kidnapimin e një femre në Prishtinë me 18 Qershor 2018, nga ana e dy personave të cilët u arrestuan dhe me pastaj u lirun me urdhër të ...

Lexo më shumë
5

30

Jan

ABGJ në bashkëpunim Koordinatorin Nacional Kundër Dhunës në Familje Naim Qelaj ka zhvilluar disa vizita në Gjykata dhe Prokurori Themelore në qytetet e Kosovës

Gjatë takimit me krerët e këtyre institucioneve u theksua nevoja e bashkëpunimit dhe përkushtimi i të gjithë akterëve relevant në koordinimin e aktiviteteve me qëllim të realizimit të ...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Agjencia për Barazi Gjinore u takua me anëtarët e Korpusit të Paqës

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore të kryesuar nga Kryeshefja Ekzekutive Edi Gusia, u takuan me anëtarët e rinj të korpusit të paqes në Komunën e Kamenicës.Në takim ...

Lexo më shumë
5

30

Jan

U mbajt Konferenca “Drejtësia për të mbijetuarat e dhunës seksuale të ndërlidhur me konflikt sfidat dhe rruga përpara” e organizuar nga organizata jo qeveritare UN Women

Këtë konference me një fjalë e përshendeti Kryeshefja Ekzekutive  e ABGJ-së Znj.Edi Gusia e cila theksoi se “ne ende kemi ngecur në pjesën më të rëndësishme të procesit ,p&...

Lexo më shumë
5

30

Jan

ABGJ ka mbajtur punëtorin në Mitrovice për regjistrimin e pronës së paluajtshme të përbashkët në emër të dy bashkëshortëve

Agjencia për Barazi Gjinore  me qëllim të promovimit të Udhëzimi Administrativ QRK-nr.08/2018   per masat e veçanta  për regjistrimin e pronës së paluajtshme të përbashkët në ...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Është lansuar, fillimi i procesit të aplikimit për njohje dhe verifikimin e statusit te personave te mbijetuar nga dhuna seksuale gjatë luftës

Është Lansuar, fillimi i procesit të aplikimit për njohje dhe verifikimin e statusit të personave të mbijetuar nga dhuna seksuale gjatë luftës, proces ky që do të fillojë së zbatuari nga data 5 shkurt e kë...

Lexo më shumë
5

30

Jan

KE e ABGJ-së Edi Gusia mori pjesë në debatin lidhur me “Pjesëmarrja politike e grave në Kosovë”

Ky debat u organizua nga UN WOMEN në Kosovë dhe u realizua me qëllimi që të prezentohen përvojat me kandidatet femra të cilat ishin pjesëmarrse aktive në zgjedhjet e përgjithshme dhe ato lokale të ...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Agjencia për Barazi Gjinore sot mikëpriti Ambasadoren Filandeze znj.Pia Stjernvall

Agjencia për Barazi Gjinore sot mirëpriti Ambasadoren Filandeze znj.Pia Stjernvall,në këtë takim u prezantua mandati i ABGJ ,Plani i punës iniciativat që janë në zhvillimin e sipër dhe mundësitë e ...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Zyrtarja për Barazi Gjinore në Komunen e Klinës ka organizuar puntorinë ’’Prezantimi i Instrumenteve Ligjore që rregullojnë Barazinë Gjinore në Kosovë’’

Në punëtorin ’’Prezantimi i Instrumenteve Ligjore që rregullojnë Barazinë Gjinore në Kosovë’’ të organizuar nga Zyrtarja për Barazi Gjinore e Komunës se Klinës Znj. Remzie Maloku mori pjesë dhe ...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Përfaqësues të ABGJ-së moren pjesë në forumin e organizuar nga MAPL

Me ftesë të Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal përfaqësues nga Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në takimin e mbajtur në Prizren me datë 20 Qershor 2018 . Takimi kishte për qëllim q&...

Lexo më shumë
5

30

Jan

U mbajtë Konferenca “Dimensioni Gjinor i Procesit të Integrimit Evropian në Kosovë”.

Konferencen e hapi Ministrja, Dhurata Hoxha, e cila  tha "se  fuqizimi  i rolit të gruas në biznes dhe ndërmarrësi është prioritet i shoqërisë kosovare. Është kënaqësi që ç...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Sot është prezentuar drafti i Doracakut "Çfarë duhet të dimë për Barazinë Gjinore në Kosovë?"

Sot me 1 Qeshor 2018, Agjeniconi për Barazi Gjinore ka prezentuar para Zyrtareve për Barazi Gjinore në Komuna dhe Ministri draftin e doracakut "Çfarë duhet të dimë për barazinë gjinore në Kosovë?".Ky doracak ësht&...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Kuvendi Komunal i Zveçanit në bashkëpunim me OKB-Administrata në Kosovë, ka organizuar punëtorin“Cka është përspektiva gjinore në planifikimin e Buxhetimit të përgjegjshëm gjinor”

Kuvendi i Komunal i Zveçanit në bashkëpunim me Organizatën e Kombeve të Bashkuara-Administrata në Kosovë, me 01-02 Qershor 2018 ka organizuar punëtorin e përbashkët “Çka është perspektiva gjinore n&...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Agjencia për Barazi Gjinore ka mbajtur trajnim me temë “Sistemi i Kontrollit të Brendshëm dhe Menaxhimi i Rrezikut në Institucionet publike"

Sot me 14 Qershor 2018, në Prishtinë ,Agjencia për Barazi Gjinore ka mbajtur trajnim me temë “Sistemi i kontrollit të brendshëm dhe menaxhimi i rrezikut në institucionet publike, me theks të posaçëm në ABGJ”. Q&...

Lexo më shumë
5

30

Jan

ABGJ mori pjesë në Konferencën mbi Përparimin Standardeve bazuar në Konventën e Stambollit i mbajtur në Ulqin

Përfaqësues nga Agjencia për Barazi Gjinore nga data 11-13 qershor 2018, qëndruan në Ulqin, Mal të Zi, ku morën pjesë në panelin e parë në Konferencën mbi Përparimin Standardeve bazuar n&...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Është mbajtur Punëtoria e tretë për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore

Është mbajtur Punëtoria e tretë për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore si dokument strategjik i Qeverisë së Kosovës ,i cili përcakton synimet,masat dhe akterët kryesor ...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Agjencia per Barazi Gjinore mori pjesë në lansimin e raportit “Perspektiva e burrave për Barazinë Gjinore në Kosovë”, realizuar nga misioni i OSBE dhe Zyra e UNFPA në Kosovë.

Agjencia per Barazi Gjinore mori pjesë në  lansimin e raportit “Perspektiva e burrave për Barazinë Gjinore në Kosovë”, realizuar nga misioni i  OSBE dhe Zyra e UNFPA në Kosovë. Ky hulumtim ofron te dhëna se ...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Sot para Grupit Punës u Prezentua drafti i Ex-Postit të Ligjit për Barazi Gjinore

Agjencia për Barazi Gjinore /Zyra e Kryeministrit siq dihet  ka filluar procesin e vlerësimit të  Ex-Post- it të Ligjit  05/L-020  për Barazi Gjinore ( G.Z. e Republikës së Kosovës /nr 16,26 qershor 2015). Vlerë...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Me 09 mars 2018 është mbajtur Paneli i Diskutimi "Barazia Gjinore për Qeverisje të mirë"

Me 09 mars 2018 me rastin e  shenimt të 8 Marsit Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në Panelin e Diskutimit me Temen : "Barazia Gjinore për Qeverisje të mirë" t&...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Përfaqësues të Agjencisë për Brarazi Gjinore u takuan me përfaqësues të Agjencisë Kadastrale të Kosovës

Sot u realizua  takimi në mes të përfaqësusve të  Agjencisë për Brarazi Gjinore dhe Agjencinë Kadastrale të Kosovës .Takim u zhvillua ne zyrat e Kryeshefi Ekzekutiv të Agjencinit  Kadastrale të ...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Agjencia për Barazi Gjinore sot mikëpriti Ambasadoren Filandeze znj.Pia Stjernvall

Agjencia për Barazi Gjinore sot mikëpriti Ambasadoren Filandeze znj.Pia Stjernvall,në  këtë takim u prezantua mandati i Agjencisë ,Plani i punës iniciativa në zhvillimin e sipër dhe mundësitë e bashkë...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Është mbajtur punëtoria e dytë për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore

Është mbajtur Punëtoria e dytë për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore  si dokument strategjik i Qeverisë së Kosovës ,i cili përcakton synimet masat dhe akterët ...

Lexo më shumë
5

30

Jan

Përfaqësues të Agjencisë për Brarazi Gjinore u takuan me Deputet të Komsionin për të Drejtat e Njeriut,Barazi Gjinnore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione të Kuvendit të Kosovë

Me datë 11-Maj- 2018 është realizuar takimi në mes të përfaqësusve të Agjencisë për Brarazi Gjinore dhe deputeteve që perfaqesohen në Komsionin për të Drejtat e Njeriut,Barazi Gjinnore, për ...

Lexo më shumë
5

29

Jan

Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në punëtorinë vjetore të partnerve " Reforma Ligjore dhe administrative "

Agjencia për Barazi Gjinore morri pjesë në punëtorinë vjetore"Reforma Ligjore dhe Administrative/ Progresi dhe Planifikimi i organizuar nga Këshilli Gjyqësor i Kosovës si partner politik i projektit të bashkëpunimit të zhvillimit ...

Lexo më shumë
5

29

Jan

Përfaqësues të ABGJ morën pjesë në takimin më 8-9 shkurt 2018 në IEBG (EIGE), në Vilnius

Përfaqësues te Agjencisë për Barazi Gjinore dhe përfaqësues të statistikave të Kosovës morën pjesë në takimin e 7-të të zyrtarëve nga vendet Kandidate dhe vendet Kandidate potenciale, ...

Lexo më shumë
5

29

Jan

Përfaqësues të ABGJ ishin pjesëmarrës në Konferencën ”Roli i Planeve Kombëtare të Veprimit në promovimin e Rezolutës 1325 Gratë, Paqja dhe Siguria “ që u mbajt në Lubjanë, Slloveni

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore ishin pjesë e konferencës ”Roli i Planeve Kombëtare të Veprimit në promovimin e Rezolutës 1325  Gratë, Paqja dhe Siguria “ e cila u mbajt ne ...

Lexo më shumë
5

29

Jan

”Roli i Planeve Kombëtare të Veprimit në promovimin e Rezolutës 1325 Gratë “

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore prezantuan në konferencën ”Roli i Planeve Kombëtare të Veprimit në promovimin e Rezolutës 1325  Gratë, Paqja dhe Siguria “ qe u mbajt ne Lubjanë, ...

Lexo më shumë
5

14

Jan

Është mbajtur punëtoria e katërt për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore

Është mbajtur Punëtoria e katërt për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore si dokument strategjik i Qeverisë së Kosovës ,i cili përcakton synimet masat dhe akterët ...

Lexo më shumë
5

27

Nov

Agency for Gender Equality On occasion of 16 Days of Activism- Light the Building in Orange Color

Agency for Gender Equality/ Office of Prime Minister on occasion on marking 25 November, international day to eliminate the violence towards woman has taken the initiative to light the Government Building in orange color with white tape. This symbolic act marks the commitment of men and boys in Kosovo to join ...

Lexo më shumë
5

25

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore me Rastin e 16 Ditëve Aktivizmit -Ndriqojë Ndërtesën e Qeverisë me Ngjyrë Portokalli

Agjencia për Barazi Gjinore\Zyra e Kryeministrit, me rastin e shënimit të 25 Nëntorit – ditës ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj gruas, ka ndërmarrë iniciativën për ...

Lexo më shumë
5

14

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore ka organizuar trajnimin "Buxhetimi i Përgjegjshëm Gjinor dhe Analiza e Buxhetit"

Agjencia për Barazi Gjinore, ka organizuar trajnimin me 6 dhe 7 Dhjetor, lidhur me Buxhetimin e Përgjegjshëm Gjinor dhe Analizën e Buxhetit për Zyrtarët Financiar të Ministrive dhe Komunave dhe Zyrtarev për Barazi Gjinore në ...

Lexo më shumë
5

14

Sep

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore u takuan me përfaqësuse të Kompanisë Zvicerane Baruti me seli në Prishtinë

Sot 18/01/2017 është mbajtur takimi në mes të përfaqesuseve të  Kompanis Zvicerane Baruti  me qendër në Prishtine,  dhe Kryeshefes  Ekzekutive të ABGJ, znj. Edi Gusia dhe Shefes se Divizionit  për Bashkëpunim&...

Lexo më shumë
5

14

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore sot u takua me Komsionin për të Drejtat e Njeriut,Barazi Gjinnore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione të Kuvendit të Kosovës

Agjencia për Barazi gjinore sot u takua me Komsionin për të Drejtat e Njeriut,Barazi Gjinnore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione të Kuvendit të Kosovës dhe disa nga deputetet e Grupit të Grave të Kuvendit ...

Lexo më shumë
5

14

Sep

Lansohet Komentari i Ligjit për Barazi Gjinore

Agjencia për Barazi Gjinore sot lansoj Komentarin  e Ligjit për Barazi Gjinore i cili ka qëllim  lehtësimin, sqarimin dhe përshpejtimin e procesit të avancimit dhe të zbatimit të drejtësisë dhe ...

Lexo më shumë
5

14

Sep

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore priten në takim antaret e Klubit Soroptimist me Qendër në Prishtinë

Sot 13/01/2017 është mbajtur takimi në mes  të përfaqesuseve të Klubit Soroptimist në Kosovë me qender në Prishtine, (Selia Qendrore në Kaliforni ) dhe Kryeshefes  Ekzekutive të ABGJ, znj. Edi Gusia dhe Shefes per Bashkëpunim n&...

Lexo më shumë
5

14

Sep

Komunikatë për Media ABGJ MAPL - Komunikatë për Media me Rastin e Konstituimit të organeve të Qeverisjes lokale

Agjencia për Barazi Gjinore (ABGJ) /Zyra e kryeministrit dhe Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal (MAPL), ju uron për përzgjedhjen Tuaj, me rastin e mbajtjes së zgjedhjeve lokale (2017), në Republikën e Kosovës, duke ju dë...

Lexo më shumë
5

14

Sep

Zyrtarë të ABGJ-së ishin pjesë e diskutimit publik “Qasja në drejtësi - Viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë ”

 Me ftesë të rektoratit të Univerzitetit publik të Pejës me datën 13.12.2017 - nje delegacion i ABGJ mori pjesë në diskutimin publik “Qasja në drejtësi - Viktimat e dhunës seksuale gjatë luftë...

Lexo më shumë
5

14

Sep

Ka filluar punën grupi punues për hartimin e PKBGJ-së

Agjencia për Barazi Gjinore bazuar në nenin 11 të Ligjit për Barazi Gjinore ka qenë e obliguar të inicioj hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore si dokument strategjik i Qeverisë së Kosovës ,...

Lexo më shumë
5

14

Sep

Anëtarët e Korpusit të Paqes nga SHBA u priten në takim në ABGJ

Agjencia për Barazi gjinore me 20 Nëntor 2017 mirëpriti në takim përfaqësuesit e organizatë së Korpusit së Paqes - SHBA . Ky takim është vazhdimësi e bashkëpunimit të filluar m&...

Lexo më shumë
5

14

Sep

Me 19.12.2016 është mbajtur takimi i grupit Koordinues kundër dhunës në familje

Bazuar ne mandatin e Agjencisë për Barazi Gjinore si Zëvendës-Koordinatore dhe Zëvendës-Kryesuese e grupit koordinues kundër dhunës në familje në mungesë të Koordinatorin Nacional për dhunën n&...

Lexo më shumë
5

14

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore reagon për vrasjen e gruas në Pejë nga ana e bashkëshortit

Agjencia për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit, dënon ashpër vrasjen e S.B në Peje nga ana bashkëshortit . Ky është një akt kriminel i cili duhet të denohet sa më pare. Aktet  e  till &...

Lexo më shumë
5

14

Sep

ABGJ mori pjesë në konferencën e organizuar nga Zyra e UN Women në Kosovë : “Qasja në drejtësi dhe reparacione për të mbijetuarat e dhunës seksuale të ndërlidhur me konfliktin”

Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në konferencën e organizuar nga Zyra e UN Women në Kosovë : “Qasja në drejtësi dhe reparacione për të mbijetuarat e dhunës seksuale të ndërlidhur ...

Lexo më shumë
5

14

Sep

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore morën pjesë në Konferencën Regjionale ‘’Matja e Barazisë Gjinore në Ballkanin Perëndimorë”

ME  datën 01.12.2017 në Danillovgrad të Malit të Zi  me ftesë të shkollës Regjionale  për Administrate Publike  RESPA Znj. Leonora Selmani-Shefe  e Divizionit për Legjislacion në ABGJ   dhe Znj.Refiqe ...

Lexo më shumë
5

14

Sep

Përfaqësuse nga Instucionet e Republikës së Kosovë të kryesuar nga ABGJ ishin në vizitë pune në Republikën Federale të Gjermanisë-Berlin

Agjencia  për Barazi Gjinore bazuar në planin e punës për vitin 2017 dhe prioriteteve të parapara për ngritje të kapaciteteve profesionale dhe shkëmbimin e njohurive dhe informatave, në bashkëpunim me GIZ-in  ka organizuar ...

Lexo më shumë
5

14

Sep

Përfaqësuese të ABGJ-së ishin pjesë e Konferences së Indeksit të Barazise Gjinore e cila u mbajtë në Bruksel me 11 Tetor 2017

Përfaqësuese të ABGJ-së me datën 11 Tetor 2017 në Brukesel morën pjesë në Konferencën e Institutit  Europian për Barazi Gjinore (EIGE),i cili ka nxjerrë botimin e tretë të Indeksit t&...

Lexo më shumë
5

14

Sep

ABGJ në bashkëpunim me Fakultetin Juridik prezentoj para studenteve të Fakultetit Jurdik Komentarin e Ligjit per Barazi Gjinore

Me datë 30.10.2017 ,  Agjencioni për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Fakultetin Juridik në amfiteatrin e madhe prezentoj para studenteve të Fakultetit  Jurdik  komentarin e Ligjit per Barazi Gjinore me që raste eshte bërë dhe shpë...

Lexo më shumë
5

13

Sep

ABGJ ka realizuar vizitë pune në Vienë, Austri

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore, në bashkëpunim me përfaqësues të Institucioneve nga Zyra e Auditimit, Ministria e Financave, Zyra e Prokurimit, Zyra Ligjore, Sekretariati Kordinues si dhe nga Zyra për Planifikim ...

Lexo më shumë
5

10

Sep

ABGJ prezenton para gazetarëve të gjeturat e hulumtimit “Gratë në mediat e shkruara"

Agjencia për Barazi Gjinore prezenton para gazetarëve të gjeturat e hulumtimit “Gratë në mediat e shkruara”.  Në emër të ABGJ-së Kryeshefja Ekzekutive në Agjencinë për Barazi Gjinore Edi Gusia, ...

Lexo më shumë
5

5

Sep

The first meeting of the Coordination Group for the drafting of the Kosovo Program for Gender Equality was held

The Agency for Gender Equality organized the first meeting of the Coordination Group tasked with drafting the Kosovo Program for Gender Equality. The meeting was opened by Ms. Edi Gusia, Chief Executive of the Agency for Gender Equality, who welcomed the participants and introduced them with the decisions of the ...

Lexo më shumë
5

5

Sep

Lexo më shumë
5

5

Sep

Lexo më shumë
5

5

Sep

Lexo më shumë
5

5

Sep

Lexo më shumë
5

8

Mar

Studentët e Universitet Veror u priten në takim nga Edi Gusia, Kryeshefja Ekzekutive e Agjencionit për Barazi Gjinore

Studentet nga Kosova dhe studentë nga vendet e ndryshme të botës,  të cilët janë duke ndjekur Unversitetin  Veror te Prishtinës, sot u priten në takim nga Kryeshefja Ekzekutive  e Agjencionit për Barazi Gjinore, Edi ...

Lexo më shumë
5

8

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore ka shënuar 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas

Agjencia për Barazi Gjinore ka shënuar 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas  me Lansimin e Raportit për zbatimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore 2008-2013 dhe prezantimin e  t&...

Lexo më shumë
5

8

Mar

ABGJ/Komunikatë për Media -Me rastin të Zgjedhjeve Lokale të 22-të tetorit 2017

Agjencia për Barazi Gjinore (ABGJ) e Republikës së Kosovës, ju përkujton subjekteve politike, pjesëmarrës në fushatën elektorale për Zgjedhjet Lokale të 22 tetorit 2017, respektimin dhe zbatimin e Ligjit për Barazi ...

Lexo më shumë
5

8

Mar

Ministria e Drejtësisë Publikon Strategjin Kombëtare për Mbrojtje nga Dhuna në Familje

Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore, Edi Gusia, mori pjesë në Lansimin e Strategjisë Kombëtare për mbrojtje nga dhuna në familje, si dhe Planit të Veprimit 2016 -2020. Të pranishëm në kët&...

Lexo më shumë
5

8

Mar

ABGJ ka organizuar punëtorinë e dytë për Hartimin e Koncept Dokumentit për Buxhetimin Gjinorë

Agjencia për Barazi Gjinore prej datës 02 -05 Maj në Republikën e Shqipërisë ,ka organizuar punëtorinë e dytë për hartimin e koncept dokumentit për Buxhetimin Gjinorë, krahas punëtorise grupi punues ...

Lexo më shumë
5

8

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore dënon ashpër sulmin fizik ndaj znj. Vitore Metaj - Stavileci

Agjencia për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit, dënon ashpër sulmin fizik ndaj znj. Vitore Metaj - Stavileci.Ky është një akt kriminel i cili duhet hetuar dhe dënuar sa më pare. Akte të tilla barbare janë ...

Lexo më shumë
5

7

Mar

Lista e kontakteve të ofrueseve të Sherbimeve Sociale për viktimat e Dhunës në Familje

Lista e kontakteve të ofrueseve të Sherbimeve Sociale për viktimat e Dhunës në Familje

Lexo më shumë
5

7

Mar

U mbajt takimi i parë i Grupit Kordinues për Hartimin e Programit të Kosoves për Barazi Gjinore

Agjencia për Barazi Gjinore organizoji takimin e parë të radhës së Grupit Koordinues për hartimin e Programit te Kosovës për Barazi Gjinore. Takimi e hapi  Znj. Edi Gusia, Kryeshefe e Agjencisë për Barazi ...

Lexo më shumë
5

7

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore ishte pjesë në punëtorinë e organizuar nga MASHT me teme “Trajtimi i Barazisë Gjinore në Tekstet Shkollore”

Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në punëtorinë e organizuar nga MASHT me teme “Trajtimi i Barazisë Gjinore në Tekstet Shkollore”e cila u mbajtë në Durrës.Qëllim i organizimit të kesaj ...

Lexo më shumë
5

25

Feb

ABGJ/Komunikatë për Media -Me rastin të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të 11-të qershorit 2017

Agjencia për Barazi Gjinore (ABGJ) e Republikës së Kosovës, ju përkujton subjekteve politike, pjesëmarrës në fushatën elektorale për zgjedhje të parakohshme parlamentare të 11-të qershorit 2017, respektimin dhe zbatimin e ...

Lexo më shumë
5

24

Feb

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me IKAP kanë pregatitur kurikulen e re për Barazi Gjinore

Agjencia per Barazi Gjinore në bashkëpunim me IKAP kanë pregatitur kurikulen e re për Barazi Gjinore dhe kanë bërë selektimin dhe organizimin e trajnimit të pare për trajner për Barazi Gjinore i cili  ë...

Lexo më shumë
5

25

Jan

Zgjatet afati për Regjistrimin pa Pages të Pronës në Emër të dy Bashëkshortëve

Me vendim e Qeverisë të Republikës së Kosovës  nr.04/140 të datë  05.04.2017 është miratuar vendimi që ju mundëson në një afatë një vjeqar, Prill 2017-Prill 2018 ,që bashëkshort&...

Lexo më shumë
5

25

Oct

ABGJ ka hapur fushatën 16 Ditëve të Aktivizimit me Raportin Final për Zbatimin e Planit të Veprimit për Rezolutën e Kombeve të Bashkuara 1325

Me rastin  e hapjes së Fushatës së 16 Ditëve të Aktivizimit, Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyr&...

Lexo më shumë
5

19

Sep

Mbahet Konferenca me temë “Konsultime të Nivelit të Lartë rreth Procesit të Integrimit Evropian dhe Barazisë Gjinore "

Ministria e Integrimeve Evropiane në bashkëpunim me Agjencinë për Barazi Gjinore dhe Qendrën Kosovare për Studime Gjinore, sot organizuan Konferencën me temë “Konsultime të Nivelit të Lartë rreth Procesit të Integrimit Evropian ...

Lexo më shumë
5

18

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore reagon pas vendimit të Gjykatës Themelore të Prizrenit për denimin e vrasësit të Zejnepe Berisha

18-04-2017- Agjencia për Barazi Gjinore pas njoftimit se vrasësi-bashkëshorti i së ndjerës Zejnepe Berisha viktimë e dhunës në familje,me urdhër të Gjykatës Themelore të Prizrenit, është ...

Lexo më shumë
5

16

Aug

U mbajt takim Pune me Donatorë, me fokus në Barazinë Gjinore

Agjencia për Barazi Gjinore sot me 23.02. 2017 organizoi takim punue me e donatorë, me fokus të veçantë në barazinë gjinore. Në këtë takim U.D Kryeshefe EDi Gusia e ABGJ-së  ka prezantuar planet dhe prioritetet e ...

Lexo më shumë
5

16

Jul

U Nënshkrua Memorandum Mirëkuptimi në mes Agjencisë për Barazi Gjinore dhe OJQ-së POLIS Lipjan

 Sot me 16.02.2017 u nënshkrua Memorandum Mirëkuptimi në mese OJQ-së POLIS Lipjan dhe Agjencisë për Barazi Gjinore, i cili  është shprehje e vullnetit të dyanshëm në mes të OJQ-së POLIS ...

Lexo më shumë
5

15

Jul

Lansohen Udhëzimit Administrativ për regjistrimin e pronës në emër të dy bashkëshortëve

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Agjencinë Kadastrale të Kosovës sot bëri lansimin e “Udhëzimit Administrativ për masat e veçanta për regjistrimin e pronës së paluajtshme ...

Lexo më shumë
5

30

Jun

U mbajtë takimi i dytë i Grupit Punuës për Vlersimin e EX-Postit

 Agjencia për Barazi Gjinore /Zyra e Kryeministrit  ka filluar procesin e vlerësimit të  Ex-Post- it të Ligjit  05/L-020  për Barazi Gjinore ( G.Z. e Republikës së Kosovës /nr 16,26 qershor 2015).Vlerësimi ...

Lexo më shumë
5

28

Jun

Edi Gusia, Emrohet në pozitën e Kryeshefes Ekzekutive të Agjencisë për Barazi Gjinore

Me 24 shkurt në mbledhje të Qeveris së Republikës së Kosovës është miratuar vendimi për emërimin e znj. Edi Gusia, në pozitën e Kryeshefes Ekzekutive të Agjencisë për Barazi Gjinore, ...

Lexo më shumë
5

17

Jun

U Prezentua Raporti “Të drejtat e grave në pronë Legjislacioni dhe zbatimi në praktikë”

Agjencia për Barazi Gjinore mori  pjesë në prezantimin  e raportit “Të drejtat e grave në pronë /Legjislacioni dhe zbatimi në praktikë” , Përfaqësuesja e ABGJ-së Leonora Selmani prezentoi Udhezimin administrativ (QRK) Nr 03/2016 p&...

Lexo më shumë
5

16

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me OSCE-ne mbajti Tryezen të"Gjeturat nga Monitorimi dhe Zbatimi i Ligjit per Barazi Gjinore 2015"

Agjencia per Barazi Gjinore ne bashkepunim me OSCE-në  mbajti Tryezen e Rrembullaket  për të Prezantuar të” Gjeturat nga Monitorimi dhe Zbatimi  i Ligjit për Barazi Gjinore 2015”. Takimi u mbajt  me date 8 Nentor 2016 ne Komunen e Gjilanit me &...

Lexo më shumë
5

15

Jun

Aprovohet Strategjia Kombëtare e Republikës e Kosovës për Mbrojtje nga Dhuna në Familje dhe Plani i Veprimit për vitet 2016-2020

Me 30-12-2016 është Aprovuar Strategjia Kombëtare e Republikës e Kosovës për Mbrojtje nga Dhuna në Familje dhe Plani i Veprimit për vitet 2016-2020 . Vendimi i  Republikës së Kosovës

Lexo më shumë
5

15

Jun

U mbajtë takimi i Tretë i Grupit Punuës për Vlersimin e EX-Postit

Agjencia për Barazi Gjinore /Zyra e Kryeministrit  ka filluar procesin e vlerësimit të  Ex-Post- it të Ligjit  05/L-020  për Barazi Gjinore ( G.Z. e Republikës së Kosovës /nr 16,26 qershor 2015).Vlerësimi i ...

Lexo më shumë
5

15

Jun

Kalendari i Aktiviteteve për 16 ditët e aktivizimit

Bahskangjitur e gjeni Kalendarin i Aktiviteteve për 16 ditët e aktivizimit -2016 .

Lexo më shumë
5

14

Jun

Ka filluar punën Grupi Teknik për hartimin e raportit të dytë monitorues të PV për Zbatimin e Rezolutës 1325

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka mbajtur takim pune me Grupin Teknik, për hartimin e raportit të dytë dhe final për monitorimin e Planit të Veprimit në Zbatim të Rezolutës 1325.Me mbështetjen e Un Women &...

Lexo më shumë
5

13

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore ka mbajtur takimi Koordinues me Donator

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka mbajtur takimin Koordinues me Donator, ku donatorët  bën prezentimin e aktiviteteve e tyre në fushën e barazisë gjinore gjatë viti 2016, duke përfshirë këtu edhe prezantimin e aktiviteteve ...

Lexo më shumë
5

13

Apr

U mbajtë takimi i Grupit Punuës për Vlersimin e EX-Postit

 Agjencia për Barazi Gjinore /Zyra e Kryeministrit  ka filluar procesin e vlerësimit të  Ex-Post- it të Ligjit  05/L-020  për Barazi Gjinore ( G.Z. e Republikës së Kosovës /nr 16,26 qershor 2015). Vlerësimi ...

Lexo më shumë
5

13

Apr

Mbahet Punetoria Rajonale për Procedurat Standarde të Veprimit

Me 20 tetor, Agjencia për Barazi Gjinore me Ministrin e Shëndetësise me mbështetjen e  OSBE-së organizuan punëtorin për zbatimin e Procedurave Standarde të Veprimit për mbrojtjen nga dhuna në familje ...

Lexo më shumë
5

12

Apr

U mbajt takimi i radhës me Zyrtare për Barazi Gjinore në Ministri dhe Komuna

Agjencia për Barazi Gjinore, sot  organizoi takimin e radhës me Zyrtaret për Barazi Gjinore në Ministri dhe Komuna.  Më këtë rast U.d Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia, ka prezantuar ...

Lexo më shumë
5

13

Mar

ABGJ ka mbajtur punëtorinë për përgatitjen e planit katërvjeçar të projektit

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Projektin për “Fuqizimin Institucional për ABGJ-në dhe mekanizmat Gjinorë në Kosovë”, të financuar nga Qeveria Suedeze – Sida, zhvilloji në Prizren prej datës 26-t&...

Lexo më shumë
5

12

Mar

Agjencion për Barazi Gjinore dënon rëndë dhunën ndaj vajzes respektivisht të miturës në fshatin Ratkoc

Agjencion për Barazi Gjinore si Institucionit më i lartë në nivel të vendit për Barazi Gjinore dënon rëndë dhunën ndaj vajzes respektivisht të miturës në fshatin Ratkoc, të Komunë...

Lexo më shumë
5

12

Mar

ABGJ Prezentoi në tryezen“ Fuqizimi i Grave Përmes Ngritjes së Vetëdijes për të Drejtat Pronësore të Grave”

Me 25 Gusht 2016 , delgacioni nga Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në tryezën e diskutimit në Mitrovicën e Veriut me temën: “ Fuqizimi i Grave Përmes  Ngritjes së Vetëdijes për të ...

Lexo më shumë
5

11

Mar

Prezantohet Ligji për Barazi Gjinore në Regjione të Kosovës

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Misionin në Kosovë i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), ka mbajtur tryezë rajonale për diskutimin e Ligjit për Barazi Gjinore ...

Lexo më shumë
5

10

Mar

Mbahet trajnimi - Integrimin Gjinor në Planifikim Hapësinor

Agjencia për Barazi Gjinore në partneritet me Un Women dhe Programin për Mbështetje të Planifikimit Hapësinor Komunal (MuSPP) ka mbajtur trajnim me temë “Integrimin Gjinor në Planifikim Hapësinor”. Qëllimi i kë...

Lexo më shumë
5

9

Mar

Delgacioni nga Agjencia për Barazi Gjinore ishte në vizit në Slloveni

Një delgacioni nga  Agjencia për Barazi Gjinore nga data 18 deri me 21 Prill ishte për  vizitë pune në Slloveni,delgacioni nga Agjencia për Barazi Gjinore mori pjese në tryezen "Bugjetimi i Ndërgjegjshëm Gjinore "...

Lexo më shumë
5

8

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Universitetin “Haxhi Zeka” në Peje, shënojnë 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas

Agjencia për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit në bashkëpunim me Universitetin “Haxhi Zeka” në Peje, shënojnë 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas, me seminarin “Roli dhe Pozita ...

Lexo më shumë
5

1

Dec

Agjencia për Barazi Gjinore dhe Zyra e UN Women në Prishtinë si pjesë e 16 Ditëve aktivizmit -Ndriçuan ndërtesën me Ngjyrë Portokalle

Gjatë fushatës së 16 ditëve të Aktivizmit kundër Dhunës në Baza Gjinore, ABGJ në bashkëpunim me UN Women ndriçuan Ndërtesën e Qeverisë së Kosovës me ngjyr&...

Lexo më shumë
5

29

Nov

Prezantohet raporti “Ngacmimet seksuale në Kosovë” i realizuar nga RRGGK

Rrjeti i Grupi të Grave të Kosovës sot ka publikuar rezultatet e raportit “ Ngacmimi seksual në Kosovë”. Ky raport shqyrton ligjet e aplikueshme në fuqi, të lidhura me të drejtat e njeriut, në lidhje me ngacmimet seksuale n&...

Lexo më shumë
5

27

Nov

U mbajt takimi i radhës me Zyrtaret për Barazi Gjinore në Komuna dhe Ministri

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka mbajtur takimin e radhës me Zyrtaret për Barazi Gjinore në Komuna dhe Ministri , në këtë takimi është prezentuar dhe diskutuar Draft Rregullorja për detyrat dhe përgjegjë...

Lexo më shumë
5

26

Nov

Në Zagreb u mbajt konferenca “Perspektiva gjinore dhe e sigurisë në Evropën Juglindore”

Me ftesë të Qendrës për Bashkëpunim të Sigurisë, RACVIAC, Kazerma Rakitje, një delegacion nga ABGJ qëndruan në vizite zyrtare në Kroaci.Ata morën pjesë nët Konferenca me tem&...

Lexo më shumë
5

26

Nov

Mbahet puntoria e dyte për hartimin Rregullores për detyrat dhe përgjegjësitë e Zyrtarëve për Barazi Gjinore në Ministri dhe Komuna

Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyrës së Kryeministrit ka vazhduar punën me grupin punues për Hartimin e Rregullores për detyrat dhe përgjegjësitë për Zyrtarë...

Lexo më shumë
5

25

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore hap zyrtarisht Fushatën 16 Ditët e Aktivizmit

Me rastin  e hapjes së Fushatës së 16 Ditëve të Aktivizimit, Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyr&...

Lexo më shumë
5

24

Oct

Lansohet Aplikacioni për Raportimin e Ngacmimeve Seksuale " Ec Shlirë"

Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës (RrGGK), Open Data Kosovo (ODK) dhe Girl’s Coding Kosova (GCK) kanë lansuar aplikacionin për telefoni të mençur “Ec Shlirë”, i cili do të bëjë ...

Lexo më shumë
5

23

Oct

Aprovohet Udhëzimi Administrativ për masat e veçanta për Regjistrimin e Pronës së Palujtshme të përbashkët në Emër të dy Bashkëshortëve

Në mbledhjen e datë 18.02.2016 të qeverisë së Republikës së Kosovës është Aprovuar  Udhëzimi Administrativ për masat e veçanta për regjistrimin e pronës së palujtshme të ...

Lexo më shumë
5

22

Oct

Shënohet 25 Nëntori Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Ndaj Gruas

Në mbarë botën organizohen fushata sensibilizuese për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave, kjo traditë ka vazhduar edhe në Kosovë, ku me rastin e shënimit të 25 Nëntorit, Ditës Ndërkombëtare ...

Lexo më shumë
5

19

Dec

Lexo më shumë
5

17

Dec

Lexo më shumë
5

24

Oct

Lexo më shumë
Top