Në Zagreb u mbajt konferenca “Perspektiva gjinore dhe e sigurisë në Evropën Juglindore”

November 26, 2015

Me ftesë të Qendrës për Bashkëpunim të Sigurisë, RACVIAC, Kazerma Rakitje, një delegacion nga ABGJ qëndruan në vizite zyrtare në Kroaci, ku u mbajt konferenca me temë “Perspektiva gjinore dhe e sigurisë në Evropen Juglindore”.

Në këtë konferencë morën pjesë përfaqësues nga Shqiperia, Bosna dhe Hercegovina,Kroacia,Maqedonia,Sllovenia,Serbia dhe Turqia.

Konferenca i filloi punimet me datën 07.04.2016 me hapjen zyrtare nga ana e ambsadorit  Haydar Berk-Drejtor i Qendrës për Siguri dhe Bashkëpunim të Europes Juglindore, më pastaj vazhdoj me  ambasadoren  e Norvegjise në Zagreb duke vazhduar  me përfaqësusin e Ministris së  Punës nga Bosnia dhe Hercegovina,dhe  në fund me Shefen  e kabinetit të Presidentës së Kroacisë .

 Në diten e dytë te Konferences  prezentimet filluan nga ana e  delegacioneve të shteteve anëtare; Shqiperia,Kroacia,Maqedonia, dhe ne fund edhe te përfaqësues nga Kosova , e në emer te Kosoves dhe të instucionit të Agjencionit për Barazi Gjinore prezentoi znj.Jehona Berbati .