October 21, 2020

Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të muajit Tetor, Muaj i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit ka ndiçuar ndërtesën e Qeverisë së Rapublikës së Kosovës me ngjyrën vjollcë dhe kordelen rozë si shenjë solidarizimi me të gjitha gratë që janë prekur nga kanceri i gjirit.Çdo vit përmes fushatave të ndryshme bëhen thirrje për  nje veprime globale për të rritur ndërgjegjësimin në mbarë botën për lidhur me parandalimin dhe vedijsimin me këtë smundje të rrezikeshme e cila merr jeten e shume  nënave, grave dhe vajzave në mbarë boten . Simboli i fushatës është ngjyra roze ,e cila simbolizon solidarizimin me nenat grate dhe vajzat qe janë te prekuara nga kanceri i gjirit .

Ndërtesa e Qeverisë do të qëndroj e ndriquar prej orës 18:00 deri në oren 24:00.