ABGJ prezenton para gazetarëve të gjeturat e hulumtimit “Gratë në mediat e shkruara"

September 10, 2017

Agjencia për Barazi Gjinore prezenton para gazetarëve të gjeturat e hulumtimit “Gratë në mediat e shkruara”.
 Në emër të ABGJ-së Kryeshefja Ekzekutive në Agjencinë për Barazi Gjinore Edi Gusia, pasi falënderoi pjesëmarrësit, tha "se po shfrytëzoj mundësinë sot që të  përcjell mesazhin tek mediat për ofrimin e hapësirës adekuat të grave dhe vajzave kandidate në zgjedhjet lokale 2017.

Në hulumtimet që e kemi bërë jo vetëm ne si ABGJ por dhe Organizatat nga Shoqëria Civile dhe partnerët ndërkombëtarë jo rrallë here gratë politikane , gratë kandidate e kanë potencu se problemin se atyre nuk iu është ofruar hapësira e njëjtë mediatike për të prezantuar programin e tyre dhe për t’u përfaqësuar denjësisht”. Të gjeturat dhe rekomandimet e hulumtimit  “Gratë në mediat e shkruara” i prezantojë z.Agon Maliqi, hulumtues nga kompania S&D Consulting.

Derisa në vazhdim të prezentimit u zhvillua debati në mesë pjesmarrësëve .

1.http://www.koha.net/zgjedhjet-lokale-2017/45940/gusia-mediat-te-perkrahin-grate-kandidate/

 

2.https://telegrafi.com/gusia-mediat-ti-perkrahin-grate-ne-zgjedhjet-lokale/

 

3.https://m.facebook.com/BotaSotOnline/photos/a.153257978057026.29158.140995115949979/1438937789489032/?type=3

 

4.http://tesheshi.com/agjencia-per-barazi-gjinore-media-te-perkrahin-grate-ne-zgjedhjet-lokale/

 

 5.https://www.google.com/amp/s/infoglobi.com/gusia-fton-mediat-grate-kandidate-te-prezentohen-denjesisht/%3famp_markup=1

 

 6.http://www.kosovapress.com/sq/mobile/lajme/gusia-mediat-te-perkrahin-grate-kandidate-131404/

 

 7.http://www.rtklive.com/sq/news-single.php?ID=201488