Lajmet | ABGJ

Lajmet


5

21

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të muajit Tetor, Muaj i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit ka ndiçuar ndërtesën e Qeverisë së Rapublikës së Kosovës me ngjyrën …

Lexo më shumë
5

14

Oct

  Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim  me  Qendrës Kosovare për Studime Gjinore, organizuan takimin konsultativ të nivelit  të lartë ku morën pjesë:  Kryeministri i Re…

Lexo më shumë
5

28

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore përshëndet Deputetët e Kuvendit të Kosovës të cilët me shumicë votash, votuan një amandament në bazë të të cilit Konventa e Stambollit përfshihet në Kushtetutën e Kosovës

Agjencia për Barazi Gjinore vlerëson lartë iniciativen e Kuvendit të Republikës së Kosovës, për ta bërë Konventen si pjesë integrale e Kushtetutës së Republikës së Kosovë…

Lexo më shumë
5

18

Sep

Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia, sot u takua me zëvendës Ambasadoren e Ambasadës Suedeze, Nasrin Pourghazian si dhe Elmaze Gashi Menaxhere e Programit për barazi gjinore të Sidës në Kosovë.

  Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia, sot u takua me zëvendës Ambasadoren e Ambasadës Suedeze, Nasrin Pourghazian si dhe Elmaze Gashi Menaxhere e Programit për barazi gjinore të Si…

Lexo më shumë
5

4

Sep

Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia si dhe konsulentja Blerinda Idrizi, kanë mbajt takim me udhëheqësen e Asociacionit të Institucioneve Parashkollore Private- AIPP, znj. Gëzime Rexhepi-Çollaku

Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusia si dhe konsulentja Blerinda Idrizi, kanë mbajt takim me udhëheqësen e Asociacionit të Institucioneve Parashkollore Private- AIPP, znj. Gëzime Rexhepi-&C…

Lexo më shumë
5

25

Jun

Përfaqësueset e Agjencisë për Barazi Gjinore, sot priten në takim disa nëna vetushqyese nga Shoqata për Prindër të Ndarë

Në këtë takimi u diskutua lidhur me sfidat me të cilat përballen këto gra, pabarazitë neglizhenca ligjore, si problemet e alimentacionit. Po ashtu, gjatë takimit u diskutua edhe për mundësin e bashk&…

Lexo më shumë
5

16

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore ka zhvilluar takim me përfaqësueset e Rrjetit te Grave të Kosovës

Sot në zyrat e ABGJ-së është zhvilluar një takim në mesë përfaqësuseve të ABGJ-së të kryesuar nga Kryeshefja Egzekutive e ABGJ-së Edi Gusia , Shefja e Divizionit për Bashkëpun…

Lexo më shumë
5

4

Jun

ABGJ priti në takim një delegacion të Rrjetit të Organizatave për Zhvillim Rural të Kosovës

Sot në zyrat e ABGJ-së  u prit një delegacion nga Rrjetit të Organizatave për Zhvillim Rural të Kosovës me përfaqësus Edisona Franca, Koordinatore e Projektit për Barazi Gjinore dhe Rini në …

Lexo më shumë
5

23

May

Qeveria miraton Programin e Kosovës për Barazi Gjinore 2020-2024 dhe Planin e veprimit 2020-2022

Pas shqyrtimit të Programit të Kosovës për Barazi Gjinore 2020-2024  dhe Planit të veprimit 2020-2022, Qeveria mori vendim për miratim të këtij Programi. Vendimi obligon institucionet e Republikës s&e…

Lexo më shumë
5

22

May

Platforma për ndihme juridike falas mund ta gjeni

    Linqet e platformes jane:  AGJENCIA PËR NDIHMË JURIDIKE FALAS ALB: http://ndihmajuridike.com/aplikacioni/ SRB: http://ndihmajuridike.com/aplikacija/

Lexo më shumë
5

18

May

Është normale që të mos ndiheni mirë në këtë situatë të jashtëzakonshme,të shkaktuar nga pandemia COVID-19-Psikologët janë aty për ne 038 200 80 890

Lexo më shumë
5

29

Apr

UNFPA dhe UN Women dorëzuan MSH pajisje me pako sanitare dhe materiale shtesë për një objekt të përkohshëm për të ofruar strehim të sigurte dhe adekuat për viktimat e dhunës ne familje me rastin e Pandemisë Covid 19

Qeveria e RKS , respektivisht Ministria e Shëndetësisë, Ministria e Drejtësisë, dhe Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM,  në përgjigje të situatës se krijuar me rastin e Pandemisë Covi…

Lexo më shumë
5

27

Apr

Udhëzues për rrespektimin e Demokracisë, Sundimit të Ligjit dhe të Drejtave të njeriut gjatë Pandemis COVID-19-Udhëzues për Shtetet Anëtare KiE

Hyrje    Qëllimi i këtij dokumenti është që t'u sigurojë qeverive një udhëzues për t'u marrë me krizën sanitare të paparë dhe në masë të gjerë, n&e…

Lexo më shumë
5

24

Apr

Njoftimi i Ministrise së Shëndetesise për krijimin e mundësise se strehimit të përkohshëm për rastet e dhunës në familje në kohë pandemie

Qëllim i kësaj qarkoreje është Koordinimi Ndërinstucional për mbrojtjen e viktimave të Dhunës në Familje dhe Dhunës në Baza Gjinore në nivel vendi ,në situatën e pandemisë nga…

Lexo më shumë
5

18

Apr

Qeveria e Republikës së Kosovës ne mbledhjen e mbajtur me datë 17/04/2020 ka aprovuar vazhdimin e UA për masat e veçanta për regjistrimin e pronës se paluajtshme të përbashkët në emër te dy bashkëshortëve për një periudhe një vjeçare Prill 2020-Prill 2021

Qeveria e Republikës së Kosovës ne mbledhjen e mbajtur me datë 17/04/2020 ka aprovuar vazhdimin e UA për masat e veçanta për regjistrimin e pronës se paluajtshme të përbashkët në emër…

Lexo më shumë
5

15

Apr

Njoftim nga Zyra për Mbrojtje dhe Nidhmë Viktimave/ Zyra e Kryprokurorit të Shtetit lidhur me menaxhimin e rasteve gjatë kohës së pandemisë COVID -19

Zyra për Mbrojtje dhe Ndihmë Viktimave (ZMNV) ka për obligim të sigurojë mbrojtje të të drejtave të viktimave të krimit në sistemin e drejtësisë. ZMNV është e vendosur në…

Lexo më shumë
5

4

Apr

COVID-19 dhe izolimi në shtëpi mund të rrisin rrezikun nga dhuna në familje

 Situata globale e pandemisë me COVID-19 është shqetësuese dhe vendet po marrin masa të ndryshme për të adresuar situatën dhe për të siguruar shëndetin dhe mirëqenien e qytetarëve …

Lexo më shumë
5

1

Apr

Nese jeni viktimë e dhunës në familje. LAJMËRO RASTIN! KONTAKTO LINJËN 080011112

Nese jeni viktimë e dhunës në familje. LAJMËRO RASTIN!

Lexo më shumë
5

30

Mar

Kumunikatë -Ndikimi i situatës së COVID 19 tek gratë dhe vajzat si dhe rekomandimet për përgjigje të ndjeshme gjinore nga UN Women & UNFPA

  Shpërthimi i pandemisë COVID-19Ndikimi i situatës së COVID 19 tek gratë dhe vajzat si dhe rekomandimet për përgjigje të ndjeshme gjinore nga UN Women & UNFPA  Barrë …

Lexo më shumë
5

10

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Prishtinës kanë organizuar aktivitet të përbashkë

Në vazhdën e aktiviteteve të shënimit të 8 Marsit Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Prishtin&e…

Lexo më shumë
5

9

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit shënoj 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas, përmes Lansimit të Amandamentimit të Kornizës Ligjore për Mbrojtje nga Dhuna në Familje, si dhe Prezantimi i draftit final të Programit të Kosovës për Barazi Gjinore

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Kryeministrin e RKS Albin Kurti, kanë shënuar 8Marsin, Ditën Ndërkombëtare të Gruas përmes lansimit të Amandamentimit të Kornizës Ligjore p…

Lexo më shumë
5

9

Mar

Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore bën thirrje për parandalimin e dhunës në familje në kohë të pandemisë COVID-19

KOMUNIKATË PËR MEDIA 24 Mars 2020 Grupi për Siguri dhe Barazi Gjinore bën thirrje për parandalimin e dhunës në familje në kohë të pandemisë COVID-19  Në këtë kohë t&eu…

Lexo më shumë
5

2

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në punëtorin e organizuar nga Rrjeti i Grupit të Grave të Kosovës me temën “ Korniza Ligjore për Diskriminimin në Baza Gjinore në Tregun e Punës”

Agjencia për Barazi Gjinore me datën 02.03.2020 prezantoi në punëtorin e organizuar nga Rrjeti i  Grupit të Grave të Kosovës me temën  “ Korniza Ligjore për Diskriminimin në Baza …

Lexo më shumë
5

18

Feb

Përfaqësuesit e Institucioneve të RKS qëndruan për vizitë studimore në Itali

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore, Mbrojtës të viktimave, Prokurore si dhe Zyrtare për Barazi Gjinore në nivel komunal, realizuan një vizitë studimore në Itali prej 12 deri me14 sh…

Lexo më shumë
5

22

Jan

Përfaqësuesit e ABGJ si dhe përfaqësues të Fakultetit Ekonomik ne UP janë duke qendruar për vizitë pune në Institutin për Studime Sociale, në Hagë

Me qellim të përfitimit të eksperiencave më të mira në integrimin e lëndes “ekonomiksi gjinor” në kuadër te UP-Fakulteti Ekonomik, Agjencia për Barazi Gjinore me financimin e Sida për…

Lexo më shumë
5

15

Jan

Agjencia për Barazi Gjinore ka mbajtur trajnimi për Studentët e Departamentit të Gazetarisë-Fakulteti i Filologjisë

Agjencia për Barazi Gjinore me 15 Janar 2020 , ka mbajtur trajnimin për Studentët e Departamentit të Gazetarisë.Ky trajnim është fokusuar në teknikat e prezentimit të lajmve , rritjen e njohurive për …

Lexo më shumë
5

13

Jan

Agjencia për Barazi Gjinore me 13 dhe 14 Janar ka mbajtur trajnimin me Zyrtar nga Zyrat e Informimit Publik në Komunat e RKS

Trajnimi është fokusuar në teknikat e prezantimit në frymën e legjislacionit që garanton barazinë gjinore, rritjen e njohurive për raportimin dhe prezantimin mediatik në formë të drejtë dhe …

Lexo më shumë
5

17

Dec

Rrjeti i Grave në Shkencë dhe Arsim të Lartë me mbështetje nga Agjencia për Barazi Gjinore si dhe të Un Women, kanë mbajt punëtori njëditore për planifikimin e aktiviteteve të RRGSHAT për vitin 2020

Rrjeti i Grave në Shkencë dhe Arsim të Lartë me mbështetje nga Agjencia për Barazi Gjinore si dhe të Un Women, kanë mbajt punëtori njëditore për planifikimin e aktiviteteve të RRGSHAT pë…

Lexo më shumë
5

16

Dec

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Shoqatën e Grave te Shërbimit Korrektues te Republikës se Kosovës ka mbajtur trajnimin me temën ‘’Dhuna ne Familje dhe Ngacmimi seksual ,ndikimet këtyre dukurive negative ne shoqëri’’

  Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Shoqatën e Grave te Shërbimit Korrektues te Republikës se Kosovës ka mbajtur trajnimin me temën ‘’Dhuna ne Familje dhe Ngacmimi seksual ,ndiki…

Lexo më shumë
5

13

Dec

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me akteret institucional vazhduan ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje në regjionin e Pejës

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM me datë në 12 dhe 13 dhjetorë 2019 në  bashkëpunim me akteret institucional të Pejës vazhduan ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbr…

Lexo më shumë
5

12

Dec

ABGJ mirëpriti një Delegacionin nga Këshilli i Republikës së Irakut

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka mirëprit në takim një Delegacionin nga Këshilli i Republikës së Irakut – Parlamenti Irakian, i cili do të qëndrojë për një vizitë në K…

Lexo më shumë
5

11

Dec

U mbajt tryeza e diskutimit - Përfaqësimi gjinor në nivel lokal dy vjet pas zgjedhjeve lokale

Nën organizimin e Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal, dhe në bashkëpunim me OSBE, është organizuar tryeza e diskutimit me temë përfaqësimi gjinor në nivelin lokal dy vite pas zgj…

Lexo më shumë
5

10

Dec

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore vizituan Komandën e Doktrinës dhe Stërvitjes në Ferizaj

Me ftesë të Zyrtares për Barazi Gjinore në Ministrin e Mbrojtjes në kuadër të 16 Ditëve të Aktivizmit, përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore realizuan një vizitë pu…

Lexo më shumë
5

25

Nov

ABGJ ka vazhduar fushatën e 16 Ditëve të Aktivizmit me ndriçimi e Ndërtesës së Qeverisë - Zyrës së Kryeministrit me simbolin e kordeles së bardhë dhe ngjyrën portokall

Me rastin e shënimit të 25 Nëntorit Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore,  ka vazhduar  fushatën e 16 Ditëve të Aktivizmit&…

Lexo më shumë
5

25

Nov

Me rastin e hapjes së Fushatës së 16 Ditëve të Aktivizimit, Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyrës së Kryeministrit,organizoj sot me datë 25 Nëntor 2019 tryezen e diskutimit

  Me rastin  e hapjes së Fushatës së 16 Ditëve të Aktivizimit, Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyrë…

Lexo më shumë
5

24

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore bënë thirrje që t’i bashkohemi fushatës së 16 Ditëve të Aktivizmit!

KOMUNIKATË PËR MEDIA 25 Nëntor 2019 Agjencia për Barazi Gjinore bënë thirrje që t’i bashkohemi fushatës së 16 Ditëve të Aktivizmit! Fushata e 16 Ditëve të Aktivizmit ësht&…

Lexo më shumë
5

20

Nov

Përfaqësuesit e ABGJ prezantuan ne Konferencën me temë “Procesi i njohjes dhe verifikimit të statusit të personave të dhunuar gjatë luftës: Progresi dhe sfidat

Konferenca u organizua nga Komisioni Qeveritar për Njohjen dhe Verifikimin e Statusit të Personave të Dhunuar gjatë Luftës Çlirimtare të Kosovës në bashkëpunim me Departamentin e Drejtësisë…

Lexo më shumë
5

19

Nov

Përfaqësuesit e ABGJ-së morën pjesë në Konferencën "Le të kthejme fuqinë për më shumë barazi gjinore"e cila u mbajte ne Bruksel

Vitet e krizës, ndikimi në rritje për zërat radikal të anës së djathtë dhe sensi  i “lodhjes gjinore” që kanë patur ndikim në qeveritë e BE-së”- përkushtimi …

Lexo më shumë
5

15

Nov

Përfaqësuesit e ABGJ prezantuan në Konferencë me temë Fuqizimi Ekonomik i Grave, Roli dhe Ndikimi i tyre në Komunitet

Me rastin e shënimit të 16 Vjetorit të Klubit Soroptimist Internacional, është organizuar konferencë me temë “Fuqizimi Ekonomik i Grave, roli dhe ndikimi i tyre në komunitet”. Kryeshefja Ekzekutive…

Lexo më shumë
5

28

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore ka organizuar punëtori për përgatitjen e planit vjetor të integruar të punës për Zyrtar/e për Barazi Gjinore, të mbajtur në Tiranë, Shqipëri

Agjencia për Barazi Gjinore ka organizuar punëtori për përgatitjen e planit vjetor të integruar të punës për Zyrtar/e për Barazi Gjinore Punëtoria po mbahet në kuader të zbatimit te planit …

Lexo më shumë
5

24

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore së bashku me Delegacionin nga Ukraina dhe përfaqësues të Denis Mukwege Foundation me datë 23 Tetor u takuan me Drejtoreshen e UNWomen Znj.Vlora Nushi

Agjencia për Barazi Gjinore së bashku me Delegacionin nga Ukraina dhe përfaqësues të Denis Mukwege Foundation me date 23 tetor u takuan me Drejtoreshen e UnWomen Znj.Vlora Nushi.Në kete takim u shkëmbyen përvoj…

Lexo më shumë
5

23

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore me delegacionin me aktiviste nga Ukraina dhe përfaqësues të Denis Mukwege Foundation realizuan vizite në qendrat e Medica Kosova dhe Medica Gjakova

Agjencia për Barazi Gjinore me delegacionin me aktiviste nga Ukraina dhe përfaqësues të Denis Mukwege Foundation me datë 22 Tetor 2019 realizuan vizite në qendrat e Medica Kosova dhe Medica Gjakova, në Gjakove. Dele…

Lexo më shumë
5

21

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore ka mirëprit në takim një Delegacion nga Ukraina

Agjencia për Barazi Gjinore me datën 21 tetor ka mirëprit në takim një Delegacionin nga Ukraina, i cili do të qëndrojnë për një vizitë njëjavore në Kosovë. Delegacionin nga Uk…

Lexo më shumë
5

17

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me akteret institucional sot filluan ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM me datë në 17 dhe 18 tetorë 2019 në  bashkëpunim me akteret institucional të Prizrenit sot vazhduan ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mb…

Lexo më shumë
5

15

Oct

Përfaqësuesit e Agjencisë për Barazi Gjinore po marrin pjesë në Konferencën për Indeksin e Barazisë Gjinore 2019, mbajtur në Bruksel

Përfaqësuesit e Agjencisë për Barazi Gjinore po marrin pjesë në Konferencën për Indeksin e Barazisë Gjinore 2019, mbajtur në Bruksel. Nën organizimin e Institutit Evropian për Barazi Gjinore…

Lexo më shumë
5

14

Oct

Përfaqësues të ABGJ-së me datën 8 dhe 9 tetor morën pjesë në forumin dy ditorë, ku u diskua mbi përfundimin e përzgjedhjes se seksit te njëanshëm gjinor, mbajtur në Stamboll, Turqi

Përfaqësues të ABGJ-së me datën 8 dhe 9 tetor morën pjesë në forumin dy ditorë, ku u diskua mbi përfundimin e përzgjedhjes se seksit te njëanshëm gjinor, mbajtur në Stamboll, Turqi…

Lexo më shumë
5

9

Oct

Mblidhet në Tiranë Forumi Rajonal për Konventën e Stambollit

Me ftesë të UN WOMEN, Agjencia për Barazi Gjinore po merr pjesë në forumin e dytë regjional "Promovimi dhe Implementimi i Konventes së Stambollit në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi". Përfaq&e…

Lexo më shumë
5

1

Oct

Përfaqësus nga Agjencia për Barazi Gjinore moren pjesë në takimin konsultativ rajonal ndërqeveritar për rishikimin e platformës së Pekinit (B + 25)

Me rastin e shënimit të 25 vjetorit të miratimit të Deklaratës së Pekinit dhe Platformës për Veprim, në Shkup, në organizim të UNCEF dhe me ftesë të UN WOMEN, Agjencia për Barazi G…

Lexo më shumë
5

4

Sep

Komunikatë për Media – Të respektohet Ligji për Barazi Gjinore për përfaqësim të barabartë 50% me rastin e zgjedhjeve parlamentare të 6 tetorit 2019

Agjencia për Barazi Gjinore (ABGJ) e Republikës së Kosovës, ju përkujton subjekteve politike, të cilat garojnë në fushatën elektorale për zgjedhje  parlamentare Tetor 2019, respektimin dhe zbatim…

Lexo më shumë
5

7

Aug

Komunikatë për Media -Lidhur me rastin e vrasjese së A.V në Komunën e Prizrenit

                                                                       …

Lexo më shumë
5

5

Aug

ABGJ priti në takim përfaqësusit e ASK (Agjencionin e Statistikave)

Një delagacion i ABGJ-së dhe i ASK (Agjencionin e Statistikave) sot u takuan në vazhden e takimeve që si qëllim është kalkulimi i indeksit të Barazise Gjinore të Kosovës.Kjo inciative ë…

Lexo më shumë
5

27

Jun

ABGJ/ZKM me datë 27 dhe 28 Qeshor është duke mbajtur trajnimin me Kompanitë që merren me realizimin të videspoteve për të pecjellë mesazhe të balancuar me prespektivë gjinore

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM me datë 27-28 Qershor është duke mbajt trajnim me kompanitë qe merren me realizime te videospoteve televizive lidhur me rendësin e promovimit të mesazheve të balancuara me perspe…

Lexo më shumë
5

25

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM me datë 24-25 Qershor ka mbajt trajnim me Zyrtar nga Zyrat e Informimit Publik në Institucionet e RKS

Trajnimi është fokusuar në teknikat e prezantimit në frymën e legjislacionit që garanton barazinë gjinore, rritjen e njohurive për raportimin dhe prezantimin mediatik në formë të drejtë dhe …

Lexo më shumë
5

13

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore është duke vazhduar me trajnimin për Vlersimin e Ndikimit Gjinorë me datë 13 dhe 14 Qeshorë

Në trajnim për VNGJ i cili ka vazhduar  me 13 Qeshorë dhe do vazhdoj me 14 Qeshorë,janë shqyrtuar tri koncept dokumente: Koncept dokumenti për sëmundjet ngjitëse, nga Ministria e Shendetësisë ,Ko…

Lexo më shumë
5

10

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore është duke mbajtur trajnimin për Vlersimin e Ndikimit Gjinorë derisa trajnimi do të vazhdoj edhe me 11 Qershor

Në trajnim do të shqyrtohen tri koncept dokumente: Koncept dokumenti për Avancimin e legjislacionit për sigurinë dhe shëndetin në punë, i cili do të shqyrtohet  nga Ministria e Punës dhe Mir…

Lexo më shumë
5

6

Jun

ABGJ në bashkëpunim me MASHT kanë prezantuar manualin “Parandalimi i Stereotipeve Gjinorë dhe Promovimi i Barazisë Gjinore në Tekstet dhe Materialet Shkollore”.

Me 6 qershor 2019, Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë organizuan në Prishtinë, prezantimin e udhëzuesit metodologjik “Parandalimi i Stere…

Lexo më shumë
5

31

May

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me akteret instituciona në Mitrovicë filluan ciklin e trajnimeve Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me akteret institucional me 30 dhe 31 Maj, në Mitrovice filluan ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje. Ne tra…

Lexo më shumë
5

24

May

ABGJ priti në takim një delegacion të Organizatës Women's Rights/Të drejtat e grave/Zensko Pravo

Një delegacioni i Organizatës  Women's Rights/Të drejtat e grave/Zensko Pravo, sot ishte në vizitë në Agjencin për Barazi Gjinore.Delegacioni  u prit nga Kryeshefja Egzekutive e ABGJ-së Edi Gusia …

Lexo më shumë
5

22

May

ABGJ ka Prezantuar në Tryezën me Temë “Integrimi Gjinor në Nivel Lokal”

Në kuadër të programit të USAID-it për Veprimtarinë Lokale dhe Efektive të Qeverisë (LEGA) për të siguruar përfshirjen gjinore në qeverisjen lokale, u organizua një tryezë diskutim…

Lexo më shumë
5

16

May

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM sot ka mbajt sesion orientues për stafin e Universitetit të Prishtinës

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM sot ka mbajt sesion orientues për stafin e Universitetit të Prishtinës, dhe student të Fakultetit Ekonomik për përfshirjen e përspektivës gjinore në proceset e mës…

Lexo më shumë
5

16

May

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me akteret institucional sot filluan ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje

Agjencia për Barazi Gjinore/ZKM në bashkëpunim me akteret institucional sot filluan ciklin e trajnimeve për Procedurat Standarde të Veprimit për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje  Në këtë  traj…

Lexo më shumë
5

12

May

Me ftesë të IEBGJ, ABGJ merr pjesë në takimin e nëntë , të shteteve anëtare të para anëtarësimit, të mbajtur në Turqi

Përfaqësuesit e Agjencisë për Barazi Gjinore me ftesë të Institutit Evropian për Barazi Gjinore po qëndrojnë në vizite pune në Stamboll të Turqisë, ku po marrin pjesë në takim…

Lexo më shumë
5

6

May

ABGJ së bashku me Komisioni Parlamentar për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore dhe Persona të Pagjetur kanë mbajtur Punëtorin dy ditore me 4 dhe 5 Maj

Agjencia për Barazi Gjinore së bashku me Komisioni Parlamentar për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore dhe Persona të Pagjetur ,Koordinatorin Nacional për Dhunë në Familje dhe Grupin punues për plotesim n…

Lexo më shumë
5

30

Apr

Zgjatet afati për Regjistrimin e Prones pa Pages në Emër të dy Bashëkshortëve

Me vendim e Qeverisë të Republikës së Kosovës  nr.01/99 të datë  23.04.2019 është miratuar vendimi që ju mundëson në afatë një vjeqar, Prill 2019-Prill 2020 ,që…

Lexo më shumë
5

26

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore për dy ditë radhë me datë 25 dhe 26 Prill 2019 ka vazhduar me organizimin e trajnimit lidhur me Vlerësimin e Ndikimit Gjinor

Agjencia për Barazi Gjinore për dy ditë radhë me datë 25 dhe 26 Prill 2019 ka vazhduar me organizimin e trajnimit lidhur me Vlerësimin e Ndikimit Gjinor,në këtë trajnim të organizuar nga ABGJ  ja…

Lexo më shumë
5

25

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore nga data 23 dhe 24 Prill 2019 ka vazhduar me organizimin e trajnimit lidhur me Vlerësimin e Ndikimit Gjinor

Agjencia për Barazi Gjinore nga data 23 dhe 24 Prill 2019 ka vazhduar me organizimin e trajnimit lidhur me Vlerësimin e Ndikimit Gjinor,në këtë trajnim të organizuar nga ABGJ  janë shtjelluar tema të cilat…

Lexo më shumë
5

17

Apr

ABGJ në partneritet me UN-Women organizuan trajnimin dy ditor për anëtarët e Shoqatës së Grave të Shërbimit Korrektues në Kosovë

Sot ka përfunduar me sukses trajnimin dy ditor i cili u mbajtë me 16,17 Prill 2019 , të organizuar nga Agjencia për Barazi Gjinore në partneritet me UN-Women për anëtarët e Shoqatës së Grave të S…

Lexo më shumë
5

1

Apr

Agjencia  për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit  përfshirë edhe akteret institucional që merren me zbatimin e Procedurave Standarde të Veprimit  për t’i performuar përgjegjësitë e ty…

Lexo më shumë
5

8

Mar

Shënohet Dita ndërkombëtare e grave me thirrjen për më shumë vajza në shkencë dhe teknologji

Prishtinë,8 mars 2019 Në shënim të Ditës Ndërkombëtare të Grave, në Prishtinë u organizua punëtoria  me temën "Vajzat në inovacion për ndryshim," duke thirrur p&eum…

Lexo më shumë
5

8

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit ka bashkë-organizuar ngjarjen ““Vajzat në inovacion për ndryshim”

March 08, 2019 Agjencia për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit në bashkëpunim me IPKO Foundation  me UN Women, UNKT  dhe UNICEF, shënojnë 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të G…

Lexo më shumë
5

6

Feb

ABGJ mirëpriti në takim Znj.Isabelle Servoz-Gallucci-Shefe e Zyrës së KE në Prishtinë,dhe Znj. Larissa Kireeva nga Divizioni për Barazi Gjinore në KE në Strasburg

Agjencia për Barazi Gjinore sot mirëpriti në takim Znj. Isabelle Servoz-Gallucci Shefe e Zyrës së Këshillit të Evropës në Prishtinë, dhe Znj.Larissa Kireeva nga Divizioni për Barazi Gjinore n&eum…

Lexo më shumë
5

6

Feb

Komunikatë për Media -Lidhur me rastin e të miturës në Komunën e Drenasi

  KOMUNIKATË PËR MEDIA 06/02/2019 Agjencia për Barazi Gjinore dënon aktin e keqpërdorimit të  miturës  në Komunën e Drenasit dhe bën thirrje për zbardhje sa më të shpe…

Lexo më shumë
5

21

Jan

Është mbajtur takimi i përbashkët në mes të ABGJ-së dhe ASK (Agjencionin e Statistikave të Kosoves)

January 21, 2019 Me 21 Janar 2018 u realizua takim i përbashkët në mes të ABGJ dhe ASK (Agjencionin e Statistikave),lidhur me incimin e kalkulimit të indeksit të Barazise Gjinore të Kosovës. Kjo inciative &eum…

Lexo më shumë
5

18

Dec

Me 10 ,11 Dhjetor është mbajtur Konferenca Rajonale “Qasja në drejtësi për viktimat e dhunës në familje dhe dhunës në baza gjinore”

  Në kuadër të fushatës së 16 Diteve të Aktivizmit me 10,11 dhjetorë 2018 në Prishtinë ka zhvilluar punimet  Konferenca Rajonale "Qasja në drejtësi për viktimat e dhunës…

Lexo më shumë
5

25

Nov

ABGJ ka hapur fushaten e 16 Ditëve të Aktivizmit me Ndriçimin e Ndërtesës së Qeverisë

Agjencia për Barazi Gjinore me rastin e 25 Nëntorit Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas e ka filluar fushaten e 16 Ditëve të Aktivizmit me ndriçimi e Ndërtesës së Q…

Lexo më shumë
5

25

Nov

Komunikata e ABGJ-së lidhur me fillimit e Fushates së 16 Ditëve të Aktivizmit Ditës Ndërkombtare për Eliminimit të Dhunës ndaj Gruas

Fushata e 16 Ditëve të Aktivizmit është fushatë botërore që organizohet çdo vit. Fushata fillon me 25 Nëntor, e njohur si Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas dhe p&e…

Lexo më shumë
5

24

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore nga data 22,23 Nëntor 2018 ka organizuar trajnimin lidhur me vlerësimin e ndikimit gjinorë

Agjencia për Barazi Gjinore nga data 22,23 nëntor, ka organizuar trajnimin lidhur me vlerësimin e ndikimit gjinorë. Në këtë trajnim të organizuar nga ABGJ  janë shtejlluar tema të cilat kanë…

Lexo më shumë
5

24

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore nga data 20,21 Nëntor 2018 ka organizuar trajnimin lidhur me vlerësimin e ndikimit gjinorë.

Agjencia për Barazi Gjinore nga data 20,21 nëntor, ka organizuar trajnimin lidhur me vlerësimin e ndikimit gjinorë. Në këtë trajnim të organizuar nga ABGJ  janë shtejlluar tema të cilat kanë…

Lexo më shumë
5

19

Nov

ABGJ në Prishtinë ka mbajtur puntorinë me temën "Legjislacioni vendor që mbron dhe promovon Barazinë Gjinore në Kosovë"

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Zyrëtaret për Barazi Gjinore në Komunën e Lipjanit  , Obiliqit  dhe të Fushë  Kosovës   me datë 19.11.2018 në Prishtin&…

Lexo më shumë
5

14

Nov

ABGJ mori pjesë në Konferencën me temën "Gratë në Këshilla të lagjeve dhe fshatrave: Obligim, nevojë apo dëshirë?"

Me datën 13.11.2018 Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në Konferencën me temën "Gratë në Këshilla të lagjeve dhe fshatrave: Obligim, nevojë apo dëshirë?", organizuar dhe m…

Lexo më shumë
5

14

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me UP “Hasan Prishtina”

Rektori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, prof. dr. Marjan Dema, dhe Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit, Znj. Edi Gusia  nënshkruan sot marr…

Lexo më shumë
5

8

Nov

ABGJ në bashkëpunim me MSH kanë mbajtur trajnim në Mitrovicë për Ligjin për Mbrojtje nga dhuna në familje dhe Procedurat Standarde te Veprimit me fokus tek punëtorët shëndetësor

Agjencia për Barazi Gjinore  në bashkëpunim me Ministrin e Shëndetësisë me datë 07.11.2018  ne Mitrovicë kanë  mbajtur  trajnimin orientues  me temën Ligji  për Mbro…

Lexo më shumë
5

7

Nov

ABGJ në bashkëpunim me MSH kanë mbajtur trajnim për Ligjin për Mbrojtje nga dhuna në familje dhe Procedurat Standarde te Veprimit me fokus tek punëtorët shëndetësor

Agjencia për Barazi Gjinore  në bashkëpunim me Ministrin e Shëndetësisë me date 06.11.2018  ne Prishtinë kanë  mbajtur  trajnimin orientues  me temën Ligji  për Mbrojtje …

Lexo më shumë
5

31

Oct

ABGJ në bashkëpunim me Zyrtaren për Barazi Gjinore në Komunën e Dragashit ka organizuar punëtorinë me temën “Dhuna në Familje “

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Zyrtarët për Barazi Gjinore  në Komunën e Dragashit  kanë  organizuar  punëtorinë me temën “Dhuna  ne familje “.…

Lexo më shumë
5

30

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore mirëpriti Drejtoreshen e UNFPA për Kosovë dhe Dr. Visare Mujko - Nimani Udhëheqëse e Zyres së UNFPA në Kosovë

Agjencia për Barazi Gjinore mirëpriti Drejtoreshen e UNFPA për Kosovë dhe Dr. Visare Mujko - Nimani Udhëheqëse e Zyres se UNFPA në Kosovë . Znj Dr.Doina Bologa  njoftoi ABGJ-në lidhur me punën dh…

Lexo më shumë
5

1

Oct

ABGJ mori pjese në Konferencën Rajonale “ Mekanizmat Gjinorë në Ballkan , Shkëmbim Përvojash”

Me ftesë të Zv.Kryeministres së Republikës së Shqipërisë - Znj. Senida Mesi , Agjencia  për Barazi Gjinore/ZKM ishte pjesë e Konferencës Rajonale "Mekanizmat Gjinorë në Ballkan, sh…

Lexo më shumë
5

20

Sep

U zhvillua takimi koordinues në mes të ABGJ-së, Koordniatorit Nacional për Mbrojtje nga Dhuna në Familje dhe ZBGJ –ve Komunale

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Koordinator Nacional për mbrojtje nga Dhuna në Familje Naim Qelaj organizuan takim me teme” Rritja e funksionalizimit të Mekanizmave Koordinues Institucionalë ekzi…

Lexo më shumë
5

18

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore dhe Agjencia e Statistikave marrin pjesë në takimin e gjashtë në vendet e IPA-s të Ballkanit Perëndimorë

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore dhe përfaqësues të Agjencisë së Statistikave të Republikës së Kosovës me datën 1-2 qershor 2017 ishin të ftuar nga Institutin …

Lexo më shumë
5

12

Sep

ABGJ në bashkëpunim me Institutin Evropian për Barazi Gjinore organzoj puntorinë dyditore për Agjencin e Statistikave të Kosovë

ABGJ në bashkëpunim me Institutin IEBGJ për Barazi Gjinore organzoj punëtorin dyditore për Agjencionin e Statistikave,lidhur me  incimin e kalkulimit të indeksit të Barazise Gjinore të Kosovës. Kjo i…

Lexo më shumë
5

24

Aug

Agjencia për Barazi Gjinore shënon 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas

Agjencia për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit shënojnë 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas, me Tryezen “Avancimi i Agjendës për Barazi Gjinore dhe fuqizimi i grave në …

Lexo më shumë
5

24

Aug

Agjencia për Barazi Gjinore u takua me anëtarët e Korpusit të Paqës

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore të kryesuar nga Kryeshefja Ekzekutive Edi Gusia, u takuan me anëtarët e rinj të Korpusit të Paqes në Komunën e Kamenicës.Në takim u bise…

Lexo më shumë
5

24

Aug

Është mbajtur Konferenca “Drejtësia për të mbijetuarat e dhunës seksuale të ndërlidhur me konflikt sfidat dhe rruga përpara” e organizuar nga organizata jo qeveritare UN Women

U mbajt konferenca me teme “Drejtësia për të mbijetuarat e dhunës seksuale të ndërlidhur me konflikt sfidat dhe rruga përpara” e iniciuar nga organizata jo qeveritare “UN Women. Këtë kon…

Lexo më shumë
5

24

Aug

Është lansuar, fillimi i Procesit të Aplikimit për Njohje dhe Verifikimin e Statusit të Personave të Mbijetuar nga Dhuna Seksuale Gjatë Luftës

Është lansuar, fillimi i procesit të aplikimit për njohje dhe verifikimin e statusit të personave të mbijetuar nga dhuna seksuale gjatë luftës, proces ky që do të fillojë së zbatuari nga dat…

Lexo më shumë
img4
5

24

Aug

ABGJ në bashkëpunim me Koordinatorin Nacional Kundër Dhunës në Familje Zt.Naim Qelaj ka zhvilluar disa vizita në Gjykata dhe Prokurori Themelore në qytetet e Kosovës

Gjatë takimit me krerët e këtyre institucioneve u theksua nevoja e bashkëpunimit dhe përkushtimi i të gjithë akterëve relevant në koordinimin e aktiviteteve me qëllim të reali…

Lexo më shumë
5

20

Aug

Është mbajtur punëtoria e katërt për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore

Është mbajtur Punëtoria e katërt për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore si dokument strategjik i Qeverisë së Kosovës ,i cili përcakton synimet masat dhe akterët kry…

Lexo më shumë
5

19

Aug

Agjencia për Barazi Gjinore shënojë 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas

Agjencia për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit shënojnë 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas, me Tryezen  “Avancimi i Agjendës për Barazi Gjinore dhe fuqizimi i grave n&…

Lexo më shumë
5

11

Jun

U mbajtë Konferenca “Dimensioni Gjinor i Procesit të Integrimit Evropian në Kosovë”

Ministria e Integrimit Evropian ka organizuar Konferencën “Dimensioni gjinor i procesit të Integrimit Evropian në Kosovë”,konferencen e hapi Ministrja, Dhurata Hoxha, e cila tha "se fuqizimi i rolit të gruas …

Lexo më shumë
5

23

Feb

Përfaqësues të Institucioneve të Republikë së Kosovës të kryesuar nga ABGJ kanë qëndruar për vizitë pune në Stokholm, Suedi

Përfaqësuesit nga Agjencia për Barazi Gjinore, Zyra e Prokurimit, Zyra për Koordinim të politikave, Zyra Ligjore, Ministria e Financave, Zyrtare për Barazi Gjinore nga niveli qendror dhe lokal, kanë qëndruar p&…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Komunikatë për Media me rastin e kidnapimin e një femre në Prishtinë me 18 Qershor 2018

Agjencia për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit, dënon ashpër kidnapimin e një femre në Prishtinë me 18 Qershor 2018, nga ana e dy personave të cilët u arrestuan dhe me pastaj u lirun me urdhër t&eum…

Lexo më shumë
5

30

Jan

ABGJ në bashkëpunim Koordinatorin Nacional Kundër Dhunës në Familje Naim Qelaj ka zhvilluar disa vizita në Gjykata dhe Prokurori Themelore në qytetet e Kosovës

Gjatë takimit me krerët e këtyre institucioneve u theksua nevoja e bashkëpunimit dhe përkushtimi i të gjithë akterëve relevant në koordinimin e aktiviteteve me qëllim të reali…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Agjencia për Barazi Gjinore u takua me anëtarët e Korpusit të Paqës

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore të kryesuar nga Kryeshefja Ekzekutive Edi Gusia, u takuan me anëtarët e rinj të korpusit të paqes në Komunën e Kamenicës.Në takim u bise…

Lexo më shumë
5

30

Jan

U mbajt Konferenca “Drejtësia për të mbijetuarat e dhunës seksuale të ndërlidhur me konflikt sfidat dhe rruga përpara” e organizuar nga organizata jo qeveritare UN Women

Këtë konference me një fjalë e përshendeti Kryeshefja Ekzekutive  e ABGJ-së Znj.Edi Gusia e cila theksoi se “ne ende kemi ngecur në pjesën më të rëndësishme të procesit ,p&eu…

Lexo më shumë
5

30

Jan

ABGJ ka mbajtur punëtorin në Mitrovice për regjistrimin e pronës së paluajtshme të përbashkët në emër të dy bashkëshortëve

Agjencia për Barazi Gjinore  me qëllim të promovimit të Udhëzimi Administrativ QRK-nr.08/2018   per masat e veçanta  për regjistrimin e pronës së paluajtshme të përbashk&eum…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Është lansuar, fillimi i procesit të aplikimit për njohje dhe verifikimin e statusit te personave te mbijetuar nga dhuna seksuale gjatë luftës

Është Lansuar, fillimi i procesit të aplikimit për njohje dhe verifikimin e statusit të personave të mbijetuar nga dhuna seksuale gjatë luftës, proces ky që do të fillojë së zbatuari nga dat…

Lexo më shumë
5

30

Jan

KE e ABGJ-së Edi Gusia mori pjesë në debatin lidhur me “Pjesëmarrja politike e grave në Kosovë”

Ky debat u organizua nga UN WOMEN në Kosovë dhe u realizua me qëllimi që të prezentohen përvojat me kandidatet femra të cilat ishin pjesëmarrse aktive në zgjedhjet e përgjithshme dhe ato lokale t…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Agjencia për Barazi Gjinore sot mikëpriti Ambasadoren Filandeze znj.Pia Stjernvall

Agjencia për Barazi Gjinore sot mirëpriti Ambasadoren Filandeze znj.Pia Stjernvall,në këtë takim u prezantua mandati i ABGJ ,Plani i punës iniciativat që janë në zhvillimin e sipër dhe mundësit&e…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Zyrtarja për Barazi Gjinore në Komunen e Klinës ka organizuar puntorinë ’’Prezantimi i Instrumenteve Ligjore që rregullojnë Barazinë Gjinore në Kosovë’’

Në punëtorin ’’Prezantimi i Instrumenteve Ligjore që rregullojnë Barazinë Gjinore në Kosovë’’ të organizuar nga Zyrtarja për Barazi Gjinore e Komunës se Klinës Znj. R…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Përfaqësues të ABGJ-së moren pjesë në forumin e organizuar nga MAPL

Me ftesë të Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal përfaqësues nga Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në takimin e mbajtur në Prizren me datë 20 Qershor 2018 . Takimi kishte p&eu…

Lexo më shumë
5

30

Jan

U mbajtë Konferenca “Dimensioni Gjinor i Procesit të Integrimit Evropian në Kosovë”.

Konferencen e hapi Ministrja, Dhurata Hoxha, e cila  tha "se  fuqizimi  i rolit të gruas në biznes dhe ndërmarrësi është prioritet i shoqërisë kosovare. Është kënaqësi q&…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Sot është prezentuar drafti i Doracakut "Çfarë duhet të dimë për Barazinë Gjinore në Kosovë?"

Sot me 1 Qeshor 2018, Agjeniconi për Barazi Gjinore ka prezentuar para Zyrtareve për Barazi Gjinore në Komuna dhe Ministri draftin e doracakut "Çfarë duhet të dimë për barazinë gjinore në Kosov…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Kuvendi Komunal i Zveçanit në bashkëpunim me OKB-Administrata në Kosovë, ka organizuar punëtorin“Cka është përspektiva gjinore në planifikimin e Buxhetimit të përgjegjshëm gjinor”

Kuvendi i Komunal i Zveçanit në bashkëpunim me Organizatën e Kombeve të Bashkuara-Administrata në Kosovë, me 01-02 Qershor 2018 ka organizuar punëtorin e përbashkët “Çka ë…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Agjencia për Barazi Gjinore ka mbajtur trajnim me temë “Sistemi i Kontrollit të Brendshëm dhe Menaxhimi i Rrezikut në Institucionet publike"

Sot me 14 Qershor 2018, në Prishtinë ,Agjencia për Barazi Gjinore ka mbajtur trajnim me temë “Sistemi i kontrollit të brendshëm dhe menaxhimi i rrezikut në institucionet publike, me theks të posa&cce…

Lexo më shumë
5

30

Jan

ABGJ mori pjesë në Konferencën mbi Përparimin Standardeve bazuar në Konventën e Stambollit i mbajtur në Ulqin

Përfaqësues nga Agjencia për Barazi Gjinore nga data 11-13 qershor 2018, qëndruan në Ulqin, Mal të Zi, ku morën pjesë në panelin e parë në Konferencën mbi Përparimin Standardeve bazuar …

Lexo më shumë
5

30

Jan

Është mbajtur Punëtoria e tretë për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore

Është mbajtur Punëtoria e tretë për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore si dokument strategjik i Qeverisë së Kosovës ,i cili përcakton synimet,masat dhe akterët krye…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Agjencia per Barazi Gjinore mori pjesë në lansimin e raportit “Perspektiva e burrave për Barazinë Gjinore në Kosovë”, realizuar nga misioni i OSBE dhe Zyra e UNFPA në Kosovë.

Agjencia per Barazi Gjinore mori pjesë në  lansimin e raportit “Perspektiva e burrave për Barazinë Gjinore në Kosovë”, realizuar nga misioni i  OSBE dhe Zyra e UNFPA në Kosovë. Ky hulumtim…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Sot para Grupit Punës u Prezentua drafti i Ex-Postit të Ligjit për Barazi Gjinore

Agjencia për Barazi Gjinore /Zyra e Kryeministrit siq dihet  ka filluar procesin e vlerësimit të  Ex-Post- it të Ligjit  05/L-020  për Barazi Gjinore ( G.Z. e Republikës së Kosovës /nr 16,26…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Me 09 mars 2018 është mbajtur Paneli i Diskutimi "Barazia Gjinore për Qeverisje të mirë"

Me 09 mars 2018 me rastin e  shenimt të 8 Marsit Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në Panelin e Diskutimit me Temen : "Barazia Gjinore për Qeverisje të mir…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Përfaqësues të Agjencisë për Brarazi Gjinore u takuan me përfaqësues të Agjencisë Kadastrale të Kosovës

Sot u realizua  takimi në mes të përfaqësusve të  Agjencisë për Brarazi Gjinore dhe Agjencinë Kadastrale të Kosovës .Takim u zhvillua ne zyrat e Kryeshefi Ekzekutiv të Agjencinit&n…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Agjencia për Barazi Gjinore sot mikëpriti Ambasadoren Filandeze znj.Pia Stjernvall

Agjencia për Barazi Gjinore sot mikëpriti Ambasadoren Filandeze znj.Pia Stjernvall,në  këtë takim u prezantua mandati i Agjencisë ,Plani i punës iniciativa në zhvillimin e sipër dhe mundësitë…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Është mbajtur punëtoria e dytë për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore

Është mbajtur Punëtoria e dytë për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore  si dokument strategjik i Qeverisë së Kosovës ,i cili përcakton synimet masat dhe akterët…

Lexo më shumë
5

30

Jan

Përfaqësues të Agjencisë për Brarazi Gjinore u takuan me Deputet të Komsionin për të Drejtat e Njeriut,Barazi Gjinnore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione të Kuvendit të Kosovë

Me datë 11-Maj- 2018 është realizuar takimi në mes të përfaqësusve të Agjencisë për Brarazi Gjinore dhe deputeteve që perfaqesohen në Komsionin për të Drejtat e Njeriut,Barazi…

Lexo më shumë
5

29

Jan

Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në punëtorinë vjetore të partnerve " Reforma Ligjore dhe administrative "

Agjencia për Barazi Gjinore morri pjesë në punëtorinë vjetore"Reforma Ligjore dhe Administrative/ Progresi dhe Planifikimi i organizuar nga Këshilli Gjyqësor i Kosovës si partner politik i projektit të…

Lexo më shumë
5

29

Jan

Përfaqësues të ABGJ morën pjesë në takimin më 8-9 shkurt 2018 në IEBG (EIGE), në Vilnius

Përfaqësues te Agjencisë për Barazi Gjinore dhe përfaqësues të statistikave të Kosovës morën pjesë në takimin e 7-të të zyrtarëve nga vendet Kandidate dhe vendet Kandidate pot…

Lexo më shumë
5

29

Jan

Përfaqësues të ABGJ ishin pjesëmarrës në Konferencën ”Roli i Planeve Kombëtare të Veprimit në promovimin e Rezolutës 1325 Gratë, Paqja dhe Siguria “ që u mbajt në Lubjanë, Slloveni

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore ishin pjesë e konferencës ”Roli i Planeve Kombëtare të Veprimit në promovimin e Rezolutës 1325  Gratë, Paqja dhe Siguria “ e cila…

Lexo më shumë
5

29

Jan

”Roli i Planeve Kombëtare të Veprimit në promovimin e Rezolutës 1325 Gratë “

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore prezantuan në konferencën ”Roli i Planeve Kombëtare të Veprimit në promovimin e Rezolutës 1325  Gratë, Paqja dhe Siguria “ qe u m…

Lexo më shumë
5

14

Jan

Është mbajtur punëtoria e katërt për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore

Është mbajtur Punëtoria e katërt për hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore si dokument strategjik i Qeverisë së Kosovës ,i cili përcakton synimet masat dhe akterët kry…

Lexo më shumë
5

27

Nov

Agency for Gender Equality On occasion of 16 Days of Activism- Light the Building in Orange Color

Agency for Gender Equality/ Office of Prime Minister on occasion on marking 25 November, international day to eliminate the violence towards woman has taken the initiative to light the Government Building in orange color with white tape. This symboli…

Lexo më shumë
5

25

Oct

Agjencia për Barazi Gjinore me Rastin e 16 Ditëve Aktivizmit -Ndriqojë Ndërtesën e Qeverisë me Ngjyrë Portokalli

Agjencia për Barazi Gjinore\Zyra e Kryeministrit, me rastin e shënimit të 25 Nëntorit – ditës ndërkombëtare për eliminimin e dhunës ndaj gruas, ka ndërmarrë iniciativën për ndri&c…

Lexo më shumë
5

14

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore ka organizuar trajnimin "Buxhetimi i Përgjegjshëm Gjinor dhe Analiza e Buxhetit"

Agjencia për Barazi Gjinore, ka organizuar trajnimin me 6 dhe 7 Dhjetor, lidhur me Buxhetimin e Përgjegjshëm Gjinor dhe Analizën e Buxhetit për Zyrtarët Financiar të Ministrive dhe Komunave dhe Zyrtarev pë…

Lexo më shumë
5

14

Sep

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore u takuan me përfaqësuse të Kompanisë Zvicerane Baruti me seli në Prishtinë

Sot 18/01/2017 është mbajtur takimi në mes të përfaqesuseve të  Kompanis Zvicerane Baruti  me qendër në Prishtine,  dhe Kryeshefes  Ekzekutive të ABGJ, znj. Edi Gusia dhe Shefes se Divi…

Lexo më shumë
5

14

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore sot u takua me Komsionin për të Drejtat e Njeriut,Barazi Gjinnore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione të Kuvendit të Kosovës

Agjencia për Barazi gjinore sot u takua me Komsionin për të Drejtat e Njeriut,Barazi Gjinnore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione të Kuvendit të Kosovës dhe disa nga deputetet e Grupit të Grave të …

Lexo më shumë
5

14

Sep

Lansohet Komentari i Ligjit për Barazi Gjinore

Agjencia për Barazi Gjinore sot lansoj Komentarin  e Ligjit për Barazi Gjinore i cili ka qëllim  lehtësimin, sqarimin dhe përshpejtimin e procesit të avancimit dhe të zbatimit të drejtësis&e…

Lexo më shumë
5

14

Sep

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore priten në takim antaret e Klubit Soroptimist me Qendër në Prishtinë

Sot 13/01/2017 është mbajtur takimi në mes  të përfaqesuseve të Klubit Soroptimist në Kosovë me qender në Prishtine, (Selia Qendrore në Kaliforni ) dhe Kryeshefes  Ekzekutive të ABGJ, z…

Lexo më shumë
5

14

Sep

Komunikatë për Media ABGJ MAPL - Komunikatë për Media me Rastin e Konstituimit të organeve të Qeverisjes lokale

Agjencia për Barazi Gjinore (ABGJ) /Zyra e kryeministrit dhe Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal (MAPL), ju uron për përzgjedhjen Tuaj, me rastin e mbajtjes së zgjedhjeve lokale (2017), në Republikën e…

Lexo më shumë
5

14

Sep

Zyrtarë të ABGJ-së ishin pjesë e diskutimit publik “Qasja në drejtësi - Viktimat e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë ”

 Me ftesë të rektoratit të Univerzitetit publik të Pejës me datën 13.12.2017 - nje delegacion i ABGJ mori pjesë në diskutimin publik “Qasja në drejtësi - Viktimat e dhunës seksuale gja…

Lexo më shumë
5

14

Sep

Ka filluar punën grupi punues për hartimin e PKBGJ-së

Agjencia për Barazi Gjinore bazuar në nenin 11 të Ligjit për Barazi Gjinore ka qenë e obliguar të inicioj hartimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore si dokument strategjik i Qeverisë së K…

Lexo më shumë
5

14

Sep

Anëtarët e Korpusit të Paqes nga SHBA u priten në takim në ABGJ

Agjencia për Barazi gjinore me 20 Nëntor 2017 mirëpriti në takim përfaqësuesit e organizatë së Korpusit së Paqes - SHBA . Ky takim është vazhdimësi e bashkëpunimit të fil…

Lexo më shumë
5

14

Sep

Me 19.12.2016 është mbajtur takimi i grupit Koordinues kundër dhunës në familje

Bazuar ne mandatin e Agjencisë për Barazi Gjinore si Zëvendës-Koordinatore dhe Zëvendës-Kryesuese e grupit koordinues kundër dhunës në familje në mungesë të Koordinatorin Nacional për d…

Lexo më shumë
5

14

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore reagon për vrasjen e gruas në Pejë nga ana e bashkëshortit

Agjencia për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit, dënon ashpër vrasjen e S.B në Peje nga ana bashkëshortit . Ky është një akt kriminel i cili duhet të denohet sa më pare. Aktet  e  till &nbs…

Lexo më shumë
5

14

Sep

ABGJ mori pjesë në konferencën e organizuar nga Zyra e UN Women në Kosovë : “Qasja në drejtësi dhe reparacione për të mbijetuarat e dhunës seksuale të ndërlidhur me konfliktin”

Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në konferencën e organizuar nga Zyra e UN Women në Kosovë : “Qasja në drejtësi dhe reparacione për të mbijetuarat e dhunës seksuale të ndërl…

Lexo më shumë
5

14

Sep

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore morën pjesë në Konferencën Regjionale ‘’Matja e Barazisë Gjinore në Ballkanin Perëndimorë”

ME  datën 01.12.2017 në Danillovgrad të Malit të Zi  me ftesë të shkollës Regjionale  për Administrate Publike  RESPA Znj. Leonora Selmani-Shefe  e Divizionit për Legjislacion n&eu…

Lexo më shumë
5

14

Sep

Përfaqësuse nga Instucionet e Republikës së Kosovë të kryesuar nga ABGJ ishin në vizitë pune në Republikën Federale të Gjermanisë-Berlin

Agjencia  për Barazi Gjinore bazuar në planin e punës për vitin 2017 dhe prioriteteve të parapara për ngritje të kapaciteteve profesionale dhe shkëmbimin e njohurive dhe informatave, në bashkëpun…

Lexo më shumë
5

14

Sep

Përfaqësuese të ABGJ-së ishin pjesë e Konferences së Indeksit të Barazise Gjinore e cila u mbajtë në Bruksel me 11 Tetor 2017

Përfaqësuese të ABGJ-së me datën 11 Tetor 2017 në Brukesel morën pjesë në Konferencën e Institutit  Europian për Barazi Gjinore (EIGE),i cili ka nxjerrë botimin e tretë të Ind…

Lexo më shumë
5

14

Sep

ABGJ në bashkëpunim me Fakultetin Juridik prezentoj para studenteve të Fakultetit Jurdik Komentarin e Ligjit per Barazi Gjinore

Me datë 30.10.2017 ,  Agjencioni për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Fakultetin Juridik në amfiteatrin e madhe prezentoj para studenteve të Fakultetit  Jurdik  komentarin e Ligjit per Barazi Gjinore me q&…

Lexo më shumë
5

13

Sep

ABGJ ka realizuar vizitë pune në Vienë, Austri

Përfaqësues të Agjencisë për Barazi Gjinore, në bashkëpunim me përfaqësues të Institucioneve nga Zyra e Auditimit, Ministria e Financave, Zyra e Prokurimit, Zyra Ligjore, Sekretariati Kordinues si dhe…

Lexo më shumë
5

10

Sep

ABGJ prezenton para gazetarëve të gjeturat e hulumtimit “Gratë në mediat e shkruara"

Agjencia për Barazi Gjinore prezenton para gazetarëve të gjeturat e hulumtimit “Gratë në mediat e shkruara”.  Në emër të ABGJ-së Kryeshefja Ekzekutive në Agjencinë p&eu…

Lexo më shumë
5

5

Sep

The first meeting of the Coordination Group for the drafting of the Kosovo Program for Gender Equality was held

The Agency for Gender Equality organized the first meeting of the Coordination Group tasked with drafting the Kosovo Program for Gender Equality. The meeting was opened by Ms. Edi Gusia, Chief Executive of the Agency for Gender Equality, who welcomed…

Lexo më shumë
5

5

Sep

Lexo më shumë
5

5

Sep

Lexo më shumë
5

5

Sep

Lexo më shumë
5

5

Sep

Lexo më shumë
5

8

Mar

Studentët e Universitet Veror u priten në takim nga Edi Gusia, Kryeshefja Ekzekutive e Agjencionit për Barazi Gjinore

Studentet nga Kosova dhe studentë nga vendet e ndryshme të botës,  të cilët janë duke ndjekur Unversitetin  Veror te Prishtinës, sot u priten në takim nga Kryeshefja Ekzekutive  e Agjencionit p&e…

Lexo më shumë
5

8

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore ka shënuar 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas

Agjencia për Barazi Gjinore ka shënuar 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas  me Lansimin e Raportit për zbatimin e Programit të Kosovës për Barazi Gjinore 2008-2013 dhe prezantimin e &nb…

Lexo më shumë
5

8

Mar

ABGJ/Komunikatë për Media -Me rastin të Zgjedhjeve Lokale të 22-të tetorit 2017

Agjencia për Barazi Gjinore (ABGJ) e Republikës së Kosovës, ju përkujton subjekteve politike, pjesëmarrës në fushatën elektorale për Zgjedhjet Lokale të 22 tetorit 2017, respektimin dhe zbatimin …

Lexo më shumë
5

8

Mar

Ministria e Drejtësisë Publikon Strategjin Kombëtare për Mbrojtje nga Dhuna në Familje

Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore, Edi Gusia, mori pjesë në Lansimin e Strategjisë Kombëtare për mbrojtje nga dhuna në familje, si dhe Planit të Veprimit 2016 -2020. Të pranishë…

Lexo më shumë
5

8

Mar

ABGJ ka organizuar punëtorinë e dytë për Hartimin e Koncept Dokumentit për Buxhetimin Gjinorë

Agjencia për Barazi Gjinore prej datës 02 -05 Maj në Republikën e Shqipërisë ,ka organizuar punëtorinë e dytë për hartimin e koncept dokumentit për Buxhetimin Gjinorë, krahas punëtorise…

Lexo më shumë
5

8

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore dënon ashpër sulmin fizik ndaj znj. Vitore Metaj - Stavileci

Agjencia për Barazi Gjinore/Zyra e Kryeministrit, dënon ashpër sulmin fizik ndaj znj. Vitore Metaj - Stavileci.Ky është një akt kriminel i cili duhet hetuar dhe dënuar sa më pare. Akte të tilla barbare jan…

Lexo më shumë
5

7

Mar

Lista e kontakteve të ofrueseve të Sherbimeve Sociale për viktimat e Dhunës në Familje

Lista e kontakteve të ofrueseve të Sherbimeve Sociale për viktimat e Dhunës në Familje

Lexo më shumë
5

7

Mar

U mbajt takimi i parë i Grupit Kordinues për Hartimin e Programit të Kosoves për Barazi Gjinore

Agjencia për Barazi Gjinore organizoji takimin e parë të radhës së Grupit Koordinues për hartimin e Programit te Kosovës për Barazi Gjinore. Takimi e hapi  Znj. Edi Gusia, Kryeshefe e Agjencisë pë…

Lexo më shumë
5

7

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore ishte pjesë në punëtorinë e organizuar nga MASHT me teme “Trajtimi i Barazisë Gjinore në Tekstet Shkollore”

Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në punëtorinë e organizuar nga MASHT me teme “Trajtimi i Barazisë Gjinore në Tekstet Shkollore”e cila u mbajtë në Durrës.Qëllim i organizimit t&…

Lexo më shumë
5

25

Feb

ABGJ/Komunikatë për Media -Me rastin të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të 11-të qershorit 2017

Agjencia për Barazi Gjinore (ABGJ) e Republikës së Kosovës, ju përkujton subjekteve politike, pjesëmarrës në fushatën elektorale për zgjedhje të parakohshme parlamentare të 11-të qersho…

Lexo më shumë
5

24

Feb

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me IKAP kanë pregatitur kurikulen e re për Barazi Gjinore

Agjencia per Barazi Gjinore në bashkëpunim me IKAP kanë pregatitur kurikulen e re për Barazi Gjinore dhe kanë bërë selektimin dhe organizimin e trajnimit të pare për trajner për Barazi Gjinore i cili …

Lexo më shumë
5

25

Jan

Zgjatet afati për Regjistrimin pa Pages të Pronës në Emër të dy Bashëkshortëve

Me vendim e Qeverisë të Republikës së Kosovës  nr.04/140 të datë  05.04.2017 është miratuar vendimi që ju mundëson në një afatë një vjeqar, Prill 2017-Prill 201…

Lexo më shumë
5

25

Oct

ABGJ ka hapur fushatën 16 Ditëve të Aktivizimit me Raportin Final për Zbatimin e Planit të Veprimit për Rezolutën e Kombeve të Bashkuara 1325

Me rastin  e hapjes së Fushatës së 16 Ditëve të Aktivizimit, Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyrës së…

Lexo më shumë
5

19

Sep

Mbahet Konferenca me temë “Konsultime të Nivelit të Lartë rreth Procesit të Integrimit Evropian dhe Barazisë Gjinore "

Ministria e Integrimeve Evropiane në bashkëpunim me Agjencinë për Barazi Gjinore dhe Qendrën Kosovare për Studime Gjinore, sot organizuan Konferencën me temë “Konsultime të Nivelit të Lartë…

Lexo më shumë
5

18

Sep

Agjencia për Barazi Gjinore reagon pas vendimit të Gjykatës Themelore të Prizrenit për denimin e vrasësit të Zejnepe Berisha

18-04-2017- Agjencia për Barazi Gjinore pas njoftimit se vrasësi-bashkëshorti i së ndjerës Zejnepe Berisha viktimë e dhunës në familje,me urdhër të Gjykatës Themelore të Prizrenit, ësht…

Lexo më shumë
5

16

Aug

U mbajt takim Pune me Donatorë, me fokus në Barazinë Gjinore

Agjencia për Barazi Gjinore sot me 23.02. 2017 organizoi takim punue me e donatorë, me fokus të veçantë në barazinë gjinore. Në këtë takim U.D Kryeshefe EDi Gusia e ABGJ-së  ka prezantuar…

Lexo më shumë
5

16

Jul

U Nënshkrua Memorandum Mirëkuptimi në mes Agjencisë për Barazi Gjinore dhe OJQ-së POLIS Lipjan

 Sot me 16.02.2017 u nënshkrua Memorandum Mirëkuptimi në mese OJQ-së POLIS Lipjan dhe Agjencisë për Barazi Gjinore, i cili  është shprehje e vullnetit të dyanshëm në mes t&eum…

Lexo më shumë
5

15

Jul

Lansohen Udhëzimit Administrativ për regjistrimin e pronës në emër të dy bashkëshortëve

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Agjencinë Kadastrale të Kosovës sot bëri lansimin e “Udhëzimit Administrativ për masat e veçanta për regjistrimin e pronës së palua…

Lexo më shumë
5

30

Jun

U mbajtë takimi i dytë i Grupit Punuës për Vlersimin e EX-Postit

 Agjencia për Barazi Gjinore /Zyra e Kryeministrit  ka filluar procesin e vlerësimit të  Ex-Post- it të Ligjit  05/L-020  për Barazi Gjinore ( G.Z. e Republikës së Kosovës /nr 16,26 qer…

Lexo më shumë
5

28

Jun

Edi Gusia, Emrohet në pozitën e Kryeshefes Ekzekutive të Agjencisë për Barazi Gjinore

Me 24 shkurt në mbledhje të Qeveris së Republikës së Kosovës është miratuar vendimi për emërimin e znj. Edi Gusia, në pozitën e Kryeshefes Ekzekutive të Agjencisë për Barazi G…

Lexo më shumë
5

17

Jun

U Prezentua Raporti “Të drejtat e grave në pronë Legjislacioni dhe zbatimi në praktikë”

Agjencia për Barazi Gjinore mori  pjesë në prezantimin  e raportit “Të drejtat e grave në pronë /Legjislacioni dhe zbatimi në praktikë” , Përfaqësuesja e ABGJ-së Leonora Se…

Lexo më shumë
5

16

Jun

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me OSCE-ne mbajti Tryezen të"Gjeturat nga Monitorimi dhe Zbatimi i Ligjit per Barazi Gjinore 2015"

Agjencia per Barazi Gjinore ne bashkepunim me OSCE-në  mbajti Tryezen e Rrembullaket  për të Prezantuar të” Gjeturat nga Monitorimi dhe Zbatimi  i Ligjit për Barazi Gjinore 2015”. Takimi u mbajt &n…

Lexo më shumë
5

15

Jun

Aprovohet Strategjia Kombëtare e Republikës e Kosovës për Mbrojtje nga Dhuna në Familje dhe Plani i Veprimit për vitet 2016-2020

Me 30-12-2016 është Aprovuar Strategjia Kombëtare e Republikës e Kosovës për Mbrojtje nga Dhuna në Familje dhe Plani i Veprimit për vitet 2016-2020 . Vendimi i  Republikës së Kosovës

Lexo më shumë
5

15

Jun

U mbajtë takimi i Tretë i Grupit Punuës për Vlersimin e EX-Postit

Agjencia për Barazi Gjinore /Zyra e Kryeministrit  ka filluar procesin e vlerësimit të  Ex-Post- it të Ligjit  05/L-020  për Barazi Gjinore ( G.Z. e Republikës së Kosovës /nr 16,26 qershor 2…

Lexo më shumë
5

15

Jun

Kalendari i Aktiviteteve për 16 ditët e aktivizimit

Bahskangjitur e gjeni Kalendarin i Aktiviteteve për 16 ditët e aktivizimit -2016 .

Lexo më shumë
5

14

Jun

Ka filluar punën Grupi Teknik për hartimin e raportit të dytë monitorues të PV për Zbatimin e Rezolutës 1325

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka mbajtur takim pune me Grupin Teknik, për hartimin e raportit të dytë dhe final për monitorimin e Planit të Veprimit në Zbatim të Rezolutës 1325.Me mbështetjen e Un W…

Lexo më shumë
5

13

Apr

Agjencia për Barazi Gjinore ka mbajtur takimi Koordinues me Donator

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka mbajtur takimin Koordinues me Donator, ku donatorët  bën prezentimin e aktiviteteve e tyre në fushën e barazisë gjinore gjatë viti 2016, duke përfshirë këtu edh…

Lexo më shumë
5

13

Apr

U mbajtë takimi i Grupit Punuës për Vlersimin e EX-Postit

 Agjencia për Barazi Gjinore /Zyra e Kryeministrit  ka filluar procesin e vlerësimit të  Ex-Post- it të Ligjit  05/L-020  për Barazi Gjinore ( G.Z. e Republikës së Kosovës /nr 16,26 qer…

Lexo më shumë
5

13

Apr

Mbahet Punetoria Rajonale për Procedurat Standarde të Veprimit

Me 20 tetor, Agjencia për Barazi Gjinore me Ministrin e Shëndetësise me mbështetjen e  OSBE-së organizuan punëtorin për zbatimin e Procedurave Standarde të Veprimit për mbrojtjen nga dh…

Lexo më shumë
5

12

Apr

U mbajt takimi i radhës me Zyrtare për Barazi Gjinore në Ministri dhe Komuna

Agjencia për Barazi Gjinore, sot  organizoi takimin e radhës me Zyrtaret për Barazi Gjinore në Ministri dhe Komuna.  Më këtë rast U.d Kryeshefja Ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore Edi Gusi…

Lexo më shumë
5

13

Mar

ABGJ ka mbajtur punëtorinë për përgatitjen e planit katërvjeçar të projektit

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Projektin për “Fuqizimin Institucional për ABGJ-në dhe mekanizmat Gjinorë në Kosovë”, të financuar nga Qeveria Suedeze – Sida, zhvilloji…

Lexo më shumë
5

12

Mar

Agjencion për Barazi Gjinore dënon rëndë dhunën ndaj vajzes respektivisht të miturës në fshatin Ratkoc

Agjencion për Barazi Gjinore si Institucionit më i lartë në nivel të vendit për Barazi Gjinore dënon rëndë dhunën ndaj vajzes respektivisht të miturës në fshatin Ratkoc, të Komun&e…

Lexo më shumë
5

12

Mar

ABGJ Prezentoi në tryezen“ Fuqizimi i Grave Përmes Ngritjes së Vetëdijes për të Drejtat Pronësore të Grave”

Me 25 Gusht 2016 , delgacioni nga Agjencia për Barazi Gjinore mori pjesë në tryezën e diskutimit në Mitrovicën e Veriut me temën: “ Fuqizimi i Grave Përmes  Ngritjes së Vetëdijes për t…

Lexo më shumë
5

11

Mar

Prezantohet Ligji për Barazi Gjinore në Regjione të Kosovës

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Misionin në Kosovë i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), ka mbajtur tryezë rajonale për diskutimin e Ligjit për Barazi…

Lexo më shumë
5

10

Mar

Mbahet trajnimi - Integrimin Gjinor në Planifikim Hapësinor

Agjencia për Barazi Gjinore në partneritet me Un Women dhe Programin për Mbështetje të Planifikimit Hapësinor Komunal (MuSPP) ka mbajtur trajnim me temë “Integrimin Gjinor në Planifikim Hapësinor&rdq…

Lexo më shumë
5

9

Mar

Delgacioni nga Agjencia për Barazi Gjinore ishte në vizit në Slloveni

Një delgacioni nga  Agjencia për Barazi Gjinore nga data 18 deri me 21 Prill ishte për  vizitë pune në Slloveni,delgacioni nga Agjencia për Barazi Gjinore mori pjese në tryezen "Bugjetimi i Ndërg…

Lexo më shumë
5

8

Mar

Agjencia për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Universitetin “Haxhi Zeka” në Peje, shënojnë 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas

Agjencia për Barazi Gjinore në Zyrën e Kryeministrit në bashkëpunim me Universitetin “Haxhi Zeka” në Peje, shënojnë 8 Marsin – Ditën Ndërkombëtare të Gruas, me seminarin &l…

Lexo më shumë
5

1

Dec

Agjencia për Barazi Gjinore dhe Zyra e UN Women në Prishtinë si pjesë e 16 Ditëve aktivizmit -Ndriçuan ndërtesën me Ngjyrë Portokalle

Gjatë fushatës së 16 ditëve të Aktivizmit kundër Dhunës në Baza Gjinore, ABGJ në bashkëpunim me UN Women ndriçuan Ndërtesën e Qeverisë së Kosovës me ngjyrë portoka…

Lexo më shumë
5

29

Nov

Prezantohet raporti “Ngacmimet seksuale në Kosovë” i realizuar nga RRGGK

Rrjeti i Grupi të Grave të Kosovës sot ka publikuar rezultatet e raportit “ Ngacmimi seksual në Kosovë”. Ky raport shqyrton ligjet e aplikueshme në fuqi, të lidhura me të drejtat e njeriut, në…

Lexo më shumë
5

27

Nov

U mbajt takimi i radhës me Zyrtaret për Barazi Gjinore në Komuna dhe Ministri

Agjencia për Barazi Gjinore sot ka mbajtur takimin e radhës me Zyrtaret për Barazi Gjinore në Komuna dhe Ministri , në këtë takimi është prezentuar dhe diskutuar Draft Rregullorja për detyrat dhe p&eu…

Lexo më shumë
5

26

Nov

Në Zagreb u mbajt konferenca “Perspektiva gjinore dhe e sigurisë në Evropën Juglindore”

Me ftesë të Qendrës për Bashkëpunim të Sigurisë, RACVIAC, Kazerma Rakitje, një delegacion nga ABGJ qëndruan në vizite zyrtare në Kroaci.Ata morën pjesë nët Konferenca me …

Lexo më shumë
5

26

Nov

Mbahet puntoria e dyte për hartimin Rregullores për detyrat dhe përgjegjësitë e Zyrtarëve për Barazi Gjinore në Ministri dhe Komuna

Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyrës së Kryeministrit ka vazhduar punën me grupin punues për Hartimin e Rregullores për detyrat dhe përgjegjësitë për Zyrtarët/et p&e…

Lexo më shumë
5

25

Nov

Agjencia për Barazi Gjinore hap zyrtarisht Fushatën 16 Ditët e Aktivizmit

Me rastin  e hapjes së Fushatës së 16 Ditëve të Aktivizimit, Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas, Agjencia për Barazi Gjinore në kuadër të Zyrës së…

Lexo më shumë
5

24

Oct

Lansohet Aplikacioni për Raportimin e Ngacmimeve Seksuale " Ec Shlirë"

Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës (RrGGK), Open Data Kosovo (ODK) dhe Girl’s Coding Kosova (GCK) kanë lansuar aplikacionin për telefoni të mençur “Ec Shlirë”, i cili do të bëj&e…

Lexo më shumë
5

23

Oct

Aprovohet Udhëzimi Administrativ për masat e veçanta për Regjistrimin e Pronës së Palujtshme të përbashkët në Emër të dy Bashkëshortëve

Në mbledhjen e datë 18.02.2016 të qeverisë së Republikës së Kosovës është Aprovuar  Udhëzimi Administrativ për masat e veçanta për regjistrimin e pronës së palujts…

Lexo më shumë
5

22

Oct

Shënohet 25 Nëntori Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Ndaj Gruas

Në mbarë botën organizohen fushata sensibilizuese për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave, kjo traditë ka vazhduar edhe në Kosovë, ku me rastin e shënimit të 25 Nëntorit, Ditës Ndërkombë…

Lexo më shumë
5

19

Dec

Lexo më shumë
5

17

Dec

Lexo më shumë
5

24

Oct

Lexo më shumë
Top