ABGJ priti në takim përfaqësusit e ASK (Agjencionin e Statistikave)

August 05, 2019

Një delagacion i ABGJ-së dhe i ASK (Agjencionin e Statistikave) sot u takuan në vazhden e takimeve që si qëllim është kalkulimi i indeksit të Barazise Gjinore të Kosovës.Kjo inciative është vazhdimësi e bashkëpunimit ndërinstutucional në mes ABGJ-ASK  e cila ka filluar në janar të ketij viti dhe ka vazhduar me takimet të cilat janë mbajtur në shtator lidhur me dorzimin e të dhënave dhe shkëmbimin e informacioneve mbi ecurinë e punës në përgjithësi në drejtim të realizimit të Indeksit të pjesërishëm të barazisë gjinore.Ky takim u realizua me qëllim që të dihet deri ku ka ardhur puna për kalkulimin e indeksit të Barazis Gjinore .